Ő is Isten gyermeke!


“Hallottátok, hogy megmondatott: „Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.” Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is?”


Mi a különbség egy jó ember és egy rossz között? Biológiailag semmi. Mindkettőnek a teste kb 70%-a víz. Valószínűleg 206-208 (+- pár) csontból áll a teste, izmokból, izületekből… Nem sorolom fel mindet. Biológiailag nincs különbség, eltekintve egy-két apróbb eltéréstől. (Szem, haj, bőrszín, nemi jellegek…)

A Biblia azt mondja, hogy Isten szemében is egyformák vagyunk. No nem azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy mit teszünk. Azt jelenti, hogy minden ember Isten teremtménye. Attól függetlenül, hogy jó vagy rossz, Isten gyermeke. Ő teremtette, és attól, hogy letért a helyes útról, Ő még szereti. Mint jó szülő, személyválogatás nélkül gondoskodik róla is.

Mit jelent ez számomra? Van egy Istenünk, aki nem nézi az ember érdemeit, csak szeret. Nem tud mást tenni, hisz Ő maga a szeretet. Még jó hogy így van, különben én is bajban lennék. Isten irgalmas azokkal szemben is, akik (a mi meglátásunk szerint) nem érdemelnék meg.

Ha van egy Istenünk, aki szereti a jó embereket és a rosszakat is, és mi úgy gondoljuk, hogy Őt kell követnünk, akkor nem kéne hasonlóan tennünk? Lehet, hogy bevágott eléd záróvonalon keresztül, de attól még Isten gyermeke, így a testvéred. Lehet, hogy csúnyákat írt a közösségi oldalon egy képed alá, de attól még Isten gyermeke, így a testvéred. Lehet, hogy a boltban bunkó volt veled, de attól még Isten gyermeke, így a testvéred. Legyen bármilyen ember a másik, Isten gyermeke, így a testvéred!

Szeress akkor is, ha nehéz, mert a másik ember is Isten gyermeke, és Ő szereti!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet