Isten nem bántalmazó


„Azokban a napokban kezdett Keresztelő János prédikálni Júdea pusztájában: Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa! Mert ő az, akiről Ézsaiás így prófétált: „Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!”

Máté evangéliuma 3. fejezet 1-3. verse

Az elmúlt héten volt egy nagyon mély beszélgetésem egy segítő szakmában dolgozó hölggyel, az ő szájából hangzott el ez a mondat: „Isten nem bántalmazó”. Szíven ütött, amikor meghallottam, és azóta sem engedett el.

Mert olyan sokszor küzdünk Istennel, vagy épp menekülünk előle. Olyan sokszor vágjuk rá az ajtót, és vádoljuk véget nem érően. Fenyegetjük, átkozzuk, megkérdőjelezzük a létét, a jóságát, a mindenhatóságát, megkérdőjelezzük a velünk való szándékait, épelméjűségét, gondviselését.

Életünk minden területét megmérgezték a hamis, torz istenképek, amik korábbi traumáinkból, szüleink káros nevelési módszereiből, az életünkben egykor fontos szerepet játszó személyekkel alkotott kapcsolatainkból, keresztények téves tanításaiból, és még sok helyről nőtték ki magukat. Ezek miatt állunk hadban a valódi Istennel, mert ezek a torz képek fogva tartanak, nem engedik, hogy boldog legyél, büntetnek, hibáztatnak, és képtelenek a feltétel nélküli szeretetre és elfogadásra.

Ma reggel Isten egy különleges igén keresztül szeretne üzenni neked: Térj meg Hozzá! Gyere, ismerd meg Őt olyannak, amilyen Ő valójában! Néhány percre próbáld meg elengedni az eddig beléd rögzült képet, és hagyd, hogy a kiáltó szava megérintse szívedet: Isten jön feléd!

Ő szeret és elfogad úgy, ahogy vagy. Ő az, aki megalkotott téged, aki akarta, hogy te világra jöjj, mert egy csodálatos terve van veled. Ő az, aki az életével fizetett érted a kereszten, aki már azelőtt meghalt helyetted, mielőtt te egy lépést is tudtál volna tenni felé. Isten életet akar neked adni félelem, szorongás, megfelelési kényszer nélkül.

Ő az, aki veled él meg minden szenvedést, mert sajnos világunkban jelenleg nemcsak a Jó, hanem a Gonosz is munkálkodik. Ő az, aki fel tudja használni fájó tapasztalataidat, kríziseidet, tragédiáidat a növekedésedre. Ő az, aki már megszerezte neked a győzelmet. Bízhatsz Benne, ez már „Elvégeztetett”.

Hát fogadd el, és térj meg Hozzá! Térj meg a valódi, szerető, gondviselő Istenhez, lépj Vele kapcsolatba, és fogadd be Őt az életedbe! Engedd, hogy formáljon téged a jóra, és vedd fel a küzdelmet a torz hamisítványokkal, dönts tudatosan, minden nap az igazi mellett! Isten nem bántalmazó. Ő az, aki tárt karokkal vár országában, ahol már elkészítette a helyedet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet