Legyél te is templom!


“Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!”

Egy alkalommal a Sziget Fesztiválon a sátorban ültem két fiatalemberrel. Nincs mit szépíteni, nagyon részegek voltak. Minden este bejöttek, és nagyon jókat beszélgettünk, de aznap egyikük próbált beszélgetni a tea mellett, másikuk viszont pár percenként kirohant, és jött vissza. Megkérdeztem, minden rendben van-e, mire elmondta, hogy túl sokat ivott, és nagyon rosszul van. Azért rohant ki, mert nem akart egy templomban olyat tenni, ami nem illik egy templomhoz.

Egy sátorban, ahová behallatszott a koncertek dübörgő zenéje, a tömeg hömpölygése, egy olyan fiatal, aki alig állt a lábán az alkoholtól tiszteletet adott a helynek, mert megértette annak jelentősségét.

Sokszor megfeledkezünk arról, hogy Isten jelen van az életünkben. Pál azt mondja, hogy a testünk egy templom, mert Isten megvette tőlünk. A megváltását adta nekünk, azért, hogy mi adjuk át magunkat neki. A teremtő úgy tervezte, hogy bennünk, velünk lakik. Mindig velünk van.

Hadd kérdezzem meg, egy templomban káromkodnál? Egy templomban kiabálnál a családoddal, barátaiddal? Egy templomban nyomnád a dudát üvöltve az idegességtől, mert valaki bevágott eléd? Egy templom Isten jelenlétét jelenti. Ahol Isten ott van, azt a helyet tisztelni kell.

Izráel népének volt egy épülete, ahol találkoztak Istennel. Nekünk azt ígérte, hogy mindig velünk lesz, mert mi magunk leszünk a Szentlélek temploma.

Élj úgy, hogy Isten mindig veled, benned van! Legyél Isten temploma!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia