Választott nemzetség, királyi papság


 "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket"

Péter első levele 2. fejezet 9. vers

A rendőr vagy elhiszi, vagy nem. A bangladesi fiatalembernek, Apu Sarkernek, ugyanis nincsen jogosítványa, habár minden vizsgája megvan, sőt még a vezetői engedély kiállításáért kért befizetési bizonylatot is magánál hordja. Azért nincsen jogosítványa, mert ahhoz kellene az ujjlenyomat, de neki olyan nincsen egy különleges genetikai kondíció miatt. Így aztán a rendőr vagy hisz a történetének vagy sem.

Vagy elhiszed, vagy sem! A világmindenség királyának gyermeke vagy, aki megmentett Fia élete által, feladattal bízott meg, és maga mellé ültet a trónján. Bármilyen sötét, elhagyott helyen legyél is, felemel maga mellé a tisztaságba és a fénybe! Nincsen róla papírod persze, és innentől kezdve vagy elhiszed vagy sem. Persze a rendőr is rácsodálkozik Apu ujjaira, és valóban, nincsenek rajta rovátkák és spirálban futó barázdák. Te is rácsodálkozhatsz az életedre, hogy-hogy még élsz? Hogyan lehet, hogy olyan sok fordulópontnál egy láthatalan kéz továbblendített? Rácsodálkozhatsz a szívedre, hogyan lehet, hogy megváltozott? Ezek mind bizonyítékok, hogy fontos vagy, hogy tényleg az vagy, akinek Isten lát!

Gondold hát végig mindezt, és ma viselkedj herceghez méltóan!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet