Mi az igazság?


„Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.”

Máté evangéliuma 5. fejezet 6. vers

A kérdést ugyan feltette, hogy „Mi az igazság?”, de a választ már nem várta meg. Talán a szíve mélyén nagyon is tudta, mi vagy ki az, de ha szavakba önti ezt a Názáreti a füle hallatára, ha engedi neki, hogy válaszoljon, akkor amellett nem lehet már elmenni egy kézmosással. A döntést meghozta, a következményeket pedig vitte magával.

Mert az éhséget el lehet nyomni egy időre, be lehet csapni a szervezetet étel-utánzatokkal, de a következmények nem maradnak el. Az igazság iránti éhséget el lehet nyomni, ki lehet játszani pótlékokkal. Lehet követni egy eszmét gondolkodás nélkül, vakon, lehet mantrázni betanult szlogeneket addig, amíg tényleg elhiszi az ember. Be lehet csapni a bizonytalanokat, félre lehet vezetni a reménytelen tömeget, fel sem kell tenni már a kérdést. De a következményeket nem lehet eltussolni. Talán itt a földön ideig-óráig igen. De nem Isten országában.

Nézz szét a világban, mindenki hirdeti a maga igazságát, a maga nézeteit. Pártok, kormányok, bal és jobb oldal. De te ne rájuk hallgass! Hallgass arra, akinek kétezer éve már nem engedték, hogy elmondja a választ!

Hallgass Krisztusra, aki mondta akkor is, amikor senki sem kérdezte, amikor mindenki az ellenkezőjéről beszélt. A dicső Messiásról, a rómaiak leveréséről, az eljövendő aranykorról. Ő mégis azt mondta, hogy az Emberfiának szenvedni kell, megölik majd, de harmadnapra feltámat.

Hát higgy neki! Higgy benne! Engedd, hogy szíved, lelked, tested újra éhes legyen az igazságra! Tedd fel végre a kérdést, és engedd, hogy Ő válaszoljon! Elég volt a pótlékokból, elég volt az átverésből, a hangos és hangzatos szavakból, az égbekiáltó közhelyekből, a földi mennyországból, a már mérhetetlen teljesítményből. Hallgass arra, aki a hátán vitte helyetted a keresztet, aki nincs a sírban, mert feltámadt!

Hallgass Krisztusra! Hallgasd meg az Ő válaszát, és légy boldog!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet