Ne engedj a félelmeidnek!


„Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.”

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5.fejezet 24.vers

  

Nehéz időket élünk. Bármi is az, ami jelenleg a szívedet nyomja, nem erősebb Istennél, aki a világot és benne téged is megteremtett! Ezt sose feledd!

Izrael népe egy hosszú időszak után végre megszabadult Egyiptomból. Igaz a fáraó nem engedte el őket olyan könnyen és miután megtudta, hogy a nép elszökött erős indulatok törtek fel benne Izrael iránt és katonáit nyomban utánuk küldte. Mózes és a nép elé egy hatalmas akadály került. Egy nagy víz tömeg, egy tenger állta útjukat. Isten látta, hogy a fáraó kiküldte hadseregét, hogy állítsák meg a népet és Izrael védelme érdekében az Úr angyala és a felhőoszlop, amely végig kísérte őket az útjukon mögéjük állt és ezzel láthatatlanná váltak az egyiptomiak szeme előtt. A felhő, amely addig a világosságot adta az éj sötétjében, most falként óvta Izrael népét és a két tábor közé helyezkedett. Ezután Mózes, a parancsnak engedelmeskedve kinyújtotta kezét a tenger fölé és Isten egész éjjel erős keleti szelet bocsájtott a tengerre, amely a vizet visszafelé hajtotta, így téve szárazzá a tengerfeneket. Izrael népe szárazon kelt át a ketté vált tengeren, a víz pedig falként állt mellettük jobbról és balról (Mózes második könyve 14.rész).

Ha egy nehéz helyzetből menekülsz, fájó emlékek elől, régi életből, bántó emberek elől, ne állj meg! Izrael népe is megtehette volna, hogy félelmükben ott maradnak a rosszban, hagyhatták volna, hogy a negatív érzéseik irányítsák őket, de tudták, hogy Isten hatalmasabb. Amikor kijöttek a rabságból és elérkeztek a tengerhez valószínű, hogy fogták a fejüket, hogy vajon merre tovább. A kezdeti riadalmat felváltotta a nyugalom, mert Isten azonnal cselekedett. Az akadályt, ami rémisztő volt, lehetőséggé formálta. Minden száraz lépés, amelyet a tenger folyásában tettek meg, egy újabb bizonyíték volt számukra arról, hogy Isten nem hagyja el őket!A múlt, amely "rohan" utánad hasonló lehet az egyiptomi sereghez, aki miután látta, hogy a nép átkelt a tengeren rögvest utánuk rohant, de már hiába. Isten visszaengedte a tengert a medrébe és az egyiptomi katonák a habok áldozataivá váltak.

Bármi is az, ami elől menekülsz, ami nehézség, ami bánat, ami fájdalom vagy gyötrődés, vagy a múltad egy darabja, esetleg jelenbeli akadály, küzdelem, emlékezz arra, amit Isten Mózessel és a néppel tett. Te sem vagy kisebb, mint az a nép, amelyet Isten megszabadított! A múltad vagy a fájó pontjaid utánad fognak nyúlni, hogy visszahúzzanak, hogy elvegyék a lelkesedésed, hogy lerántsanak a mélybe, de te legyél erős és tarts ki Isten mellett. Ő is kiáll melletted!

Áldott napot!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet