Meglepetés!


„De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.”


Szeretek ajándékot adni. Szeretem látni az örömet a másik arcán, ahogy kibontja a csomagot, és megpillantja a kapott dolgot, ahogy ismerkedik vele. Az is jó érzés, amikor tudja az illető, mit rejt a csomagolás, mert ő kérte, de még ennél is jobb, ha a meglepetéssel sikerül fülig érő mosolyt csalni a másik arcára. Volt, hogy gyerekként nagyobb gyötrelmet jelentett kivárni más születésnapját, mint az enyémet, mert annyira szerettem volna már felköszönteni az illetőt az általam készített vagy vett ajándékkal. 

Ma reggel lásd meg így a Szentlélek Istent, mint izgatott ajándékozót, aki alig várja, hogy kibontsd a csomagot! Mert te is kaptál Tőle egy személyre szólót, és alig várja, hogy lásson téged, miközben használod mások szolgálatára és saját magad örömére, az Atya dicsőségére. Van úgy, hogy nagyon nyilvánvaló ez az ajándék, szinte az orrod előtt van, csak arra vár, hogy kibontsd, még a használata is hihetetlenül egyszerű, olyan természetes, szinte ösztönösen jön. És van úgy, hogy beletelik hosszabb-rövidebb időbe, mire egyáltalán megtalálod a neked készített csomagot, a használata sem jön olyan könnyen, de az öröm, amit okozol vele másoknak és ön magadnak, kárpótol minden nehézségért. 

Te is kaptál ajándékot a Szentlélektől mások szolgálatára, Isten dicsőségére és a te épülésedre. Lehet, hogy már tudod is, mi az, már ki is bontottad, hát használd bátran, az Úr vezetését követve mindenki áldására! Lehet, hogy még keresed a neked szóló csomagot, és nehézen bukkansz rá. Ne csüggedj, Isten Lelke téged sem küld el üres kézzel! Neked is elkészítette bölcsen, csak keresd tovább imádkozva!

És ami még gyönyörű ebben, hogy a másik ember is kapott. Ugyanúgy a Lélektől, mint te, ugyanúgy azért, hogy szolgáljon vele. Hát örülj a másikkal együtt is, és gyönyörködj Isten Lelkének sokszínűségében! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet