„kegyelem veletek!”


„Timóteus, őrizd meg a rád bízott kincset. Fordulj el a hazug módon ismeretnek nevezett szentségtelen, üres beszédektől és ellenvetésektől, amelyeket egyesek elfogadva eltévelyedtek a hittől. A kegyelem veletek!”

Itt a folytatás, a második hullám. Talán már neked is van olyan ismerősöd, aki épp a teszt eredményére vár, vagy be is igazolódott nála a gyanú. Egyre többen fertőződnek meg, viszont még mindig sokan vannak azok, akik ebben az egész járványhelyzetben összeesküvés-elméletet látnak, és némelyek közülük nem restek terjeszteni az erről szóló információkat. Még mindig vannak olyanok, akik ellenzik a maszk viselését, és olyanok is, akik bár nem ellenzik, de helytelenül hordják. 

Ma reggel Isten igéje józanságra int minket. Ő egy hatalmas kincset bízott ránk, az evangéliumot, ami arról szól, hogy a Mindenható nem nézte tétlenül bukásunkat, hanem a rendelt időben elküldte értünk Fiát, aki emberré lett, magára vette minden bűnünk, lázadásunk, hazugságunk, felelőtlenségünk büntetését, és meghalt helyettünk, értünk a kereszten. Krisztusban testet öltött Isten mérhetetlen szeretete, és rábízta követőire, hogy adják tovább ezt az örömhírt minden embernek. Adják tovább Krisztus szeretetét!

Ma pedig különleges módon mutathatjuk meg a többi embernek ezt a szeretetet: orrot és állat eltakaró maszkkal, távolságtartással, (kéz)fertőtlenítéssel, odafigyeléssel, felelős keresztény magatartással. Mert ha Krisztus szeretetét akarod terjeszteni, abba nem fér bele mások tudatos veszélyeztetése. Ha Krisztus szeretetét akarod másoknak továbbadni, akkor mindent megteszel a másik ember védelmében, és nem terjesztesz hazugságokat.

Vizsgáld meg, melyik hír honnan jött, ki írta, milyen szakforrásokra hivatkozik, és ne hallgass az áltudományos fecsegésekre! Hagyd az összeesküvés-elméleteket! Tájékozódj a megfelelő, valóban tudományos helyekről, és mielőtt kiposztolsz valamit a közösségi média felületedre, gondold át akár ötször is, hogy tényleg szükséges? Tedd meg, amit te megtehetsz, és imádkozz! 

Imádkozz azokért, akik már megfertőződtek, azokért, akinek egy szerette kapta el a kórt! Imádkozz a gyászolókért és azokért, akik a hosszú lábadozási folyamatban kísérnek valakit! Imádkozz az orvosokért, ápolókért, mentőkért, kutatókért, akik erőn felül küzdenek értünk és a vírus ellen! Imádkozz a tanárokért, óvónőkért, buszvezetőkért, bolti eladókért (és még folytathatnánk a sort), akik a leginkább ki vannak téve munkájuk során a fertőzésveszélynek! Imádkozz a különböző szociális otthonok lakóiért és az ott dolgozókért! Imádkozz a vezetőkért, hogy bölcs és előrevivő döntéseket hozzanak! 

Imádkozz szeretteidért és önmagadért, hogy adjon neked Isten bölcsességet, józanságot! Viselkedj felelős keresztényként, és engedd, hogy Isten kegyelme vezessen minden nap!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia