Rendben van

„Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Rendben van, ha úgy érzed, nem vagy rendben. Rendben van, ha kimerültél és elfáradtál, ha ennél tovább nem tudod már feszíteni a határaidat. Rendben van, ha besokalltál a hónapok óta megváltozott helyzettől, ha leszívott az otthonról való munka/tanítás/tanulás, és még mindig nem sikerült helyrerázódni. 

Ma reggel lépj néhány lépést hátrébb, és nézz így végig az elmúlt hónapokon! Próbáld, amennyire lehet, kívülről szemlélni mindazt, ami veled történt! Nehéz volt ez az időszak, minden kétséget kizáróan sok(k). Rengeteg munka, a gyerekek otthoni tanítása, a szeretteiddel, barátaiddal való fizikai kontaktus hiánya, a mindennapi élet menedzselése, veszteségek, megpróbáltatások és még ki tudja mennyi minden. 

És most nézz úgy végig ezen az életszakaszon, hogy keresed Isten kezének nyomát! Hogyan volt jelen a történtekben, hogyan látod most így egy kis idő távlatából? Hol találkozol az Ő ujjlenyomatával? 

Egy biztos. Ma reggel a Mindenható ezzel a csodálatos igével szeretne átölelni téged. Ő megérti igazán az érzéseidet, a kimerültségedet, a leírhatatlan fáradtságot, kiégettséget. Megérti, mert a saját bőrén tapasztalta mindet érted. Megérti, mert megélt egy emberéletet, tele számtalan megpróbáltatással, kemény élethelyzettel, veszteséggel, árulással, szenvedéssel. Hát így hallgasd az Ő szájából ezeket az igéket! Mindenki elfáradhat. Kivétel nélkül mindenki. És ez rendben van. Ez nem kudarc, ez nem a te gyengeséged. Ez az emberi természetedből fakad. 

De Krisztusnál megpihenhetsz és erőt kaphatsz. Olyan erőt, mely a magasba emel, mellyel lábad újra a sziklán állhat, mely segít megtenni mindig a következő lépést. Hát jöjj ma reggel Hozzá! Engedd, hogy békét adjon kimerült lelkednek, hogy feltöltsön, megitasson és megetessen Élettel, és indulj tovább Vele az előtted álló úton!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet