Ha túl akarod élni...


„Mert az Úr lesz a te bizodalmad és megőrzi a te lábadat a fogságtól.”



Nemrég a youtube-on egy a különleges katonai egységek kiképzését bemutató videót néztem, amiben bemutatták, hogyan készítik fel őket a legextrémebb körülmények között is a túlélésre.

Például, mindenféle eszköz, fegyver, kés, élelem, stb. nélkül kitették őket egy hónapig az dzsungelbe, ahol az ott fellelhető dolgokat használva gyújtottak tüzet, készítettek búvóhelyet, kerestek vizet, ejtettek vadat. És persze közben el kellett kerülniük, hogy akár a természet, (mérgező növények, veszélyes állatok, mocsár, egyebek), akár az ellenség (egy egység, akik keresték őket) áldozatává váljanak.

A kiképzés olyan kemény, ahogy a videóban el is hangzott, hogy ezt a küldetést a jelentkezőknek csupán kevesebb, mint 5-6%-a képes sikeresen végigcsinálni.

S persze mondhatod; Én ilyen őrültségre sohasem vállalkoznék! Csakhogy ki kell, hogy ábrándítsalak, a Biblia szerint mióta megszülettél része vagy egy vérre menő kozmikus háborúnak. Ez nem kiképzés. Ez a valóság. Az igazi nagy küzdelem. És ami még aggasztóbban hangzik, hogy az ellenség térfelén vagy, aki mindenféle csapdát állított fel, hogy örökre foglyul ejtsen.

Azonban van egy Jó Hír; a fent említett videóban szereplő katonákkal ellentétben, nem vagy egyedül. Van egy égi támogatód, aki előre figyelmeztet a rád leselkedő veszélyekre.

A kezedben ott van Szentírás, a túlélési kézikönyv, tanulmányozd minden nap, hogy elkerülhesd a csapdákat!

„Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.” (5.vers)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet