Ne aggódj!

„Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak és nem fonnak.”

Ne aggódj! Tényleg ilyen egyszerű lenne? Milyen szuper dolog lenne, ha volna rajtunk egy gomb, amit ha benyomunk azonnal kikapcsolódik az aggódás érzetünk és élünk boldogan, aggodalmak nélkül. Ám ez nem ilyen egyszerű. Se gomb, se kikapcsolás, se aggodalom mentesség. Van helyette valami más, amivel csökkenteni tudjuk az aggódásunkat? – merül fel a kérdés. A válasz: IGEN!

Igaz, hogy nem tudunk megszabadulni az aggodalom érzésétől, de kérhetünk segítséget. Sokszor nehéz dolog a segítségkérés, hiszen az emberi gyengeségre koncentrálódik olyankor az ember. A segítségkérés olyan érzést kelthet bennünk, mintha mi magunk nem tudnánk megbirkózni egy kihívással és emiatt gyengének érezzük magunkat. Ehelyett neki rugaszkodunk egyedül és az aggodalommal  felemésztjük az életünket.

Fordulj Istenhez! –ez a legfőbb dolog, amit tehetsz! Ne az aggodalmad tárgyára fókuszálj, mert attól nem fog eltűnni, megszűnni vagy megoldódni. A helyes lépés minden esetben az, hogy ha Istenre bízzuk a dolgokat. Természetesen ez nem garancia arra, hogy a helyzetünk megoldódik vagy minden a helyére kerül egy csettintésre, de mindig érkezik egy váratlan segítség, egy különleges nyugalom és egy megfoghatatlan érzés, hogy a világ Teremtője, Alkotója, az emberiség Megváltója áll mögöttünk.

A liliomok „csak” egyszerű virágok. A  Föld „csak” egy bolygó. Te az ember vagy, akiért Jézus életét adta. Ne aggódj! Veled van!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia