Isten beszéde

"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait."
Figyelmen kívül akartad hagyni, de nem tudtad elfelejteni. Folyamatosan ott csengett a füledben és a fejedben. Pedig csak egyetlen mondat volt az egyébként unalmas prédikációból. Ráadásul olyan, amit kismilliószor hallottál, még tudod is szó szerint, de nem hagy nyugodni.
Újra és újra előjön és gondolkodása, sőt döntésre késztet. Valamire rámutat, ami most hiányosság, vagy bűn az életedben. Elnyomhatatlan, figyelmen kívül hagyhatatlan, állandóan csengő és tekintélyt követelő néhány szó.
Mintha Valaki lenne, nemcsak egy jól megfogalmazott mondat. Nem a lapról olvasod, hanem már a szívedben kiáltja Valaki, de olyan hangon, hogy más nem hallja, mert nem nekik szól, vagy nekik is halk és szelíd hangon hangzik a saját szívükben. Behatol olyan mélyre, ahova senkit sem engedsz be, csak Ő tudja mi lakik ott.
Mert Ő mindent tud. Tudja, hogy a sok közül melyik mondat szól most Neked. Hogy hol tévedtél el, de azt is, hogy nem fog megszégyeníteni, ha visszajössz hozzá. Ne nyomd el azt a hangot! Nem csupán szó, hanem az Ő szava hozzád! Halld meg és engedelmeskedj!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet