Gyönyörködni az Úrban


Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.


Néhány hete megint összezsúfolódtak a teendők. Komolyan stresszeltem, hogyan jutok mindennek a végére. Korán keltem, későn feküdtem, napközben hullafáradtan próbáltam helyt állni, mégis úgy éreztem nem jutok soha egyről a kettőre. Aztán mintegy varázsütésre, lépésről lépésre oldódtak meg a feladatok, egyik a másik után.

S hogyan? Miért? Számomra ez a legcsodálatosabb az Istenben, amit rengetegszer megtapasztaltam már. Igen, ez az Ő ’annak ellenére’ való szeretete és kegyelme számomra a leggyönyörűségesebb.

Az, hogy ’annak ellenére’ megadja szívem kéréseit, hogy kérném. „Mikor még számon sincs a szó”, már érti egészen és már ott is a megoldás.

Az, hogy ’Annak ellenére’ adja a jót, az áldásait, a segítségét, önmagát, hogy meg sem érdemlem, hisz Róla elfeledkezve, csak a magam erejére támaszkodva küszködöm.

Az, hogy ’Annak ellenére’ hívogat és tanítgat minden nap és minden reggel az Igével, hogy én sokszor rossz, figyelmetlen és feledékeny tanuló vagyok.

Bárcsak ez az ’Annak ellenére’ szeretet visszhangozna bennem és általam ma és mindörökké!

Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet