A beteljesedett prófécia


„Amely próféta a békességről prófétál, mikor beteljesedik a próféta beszéde, akkor ismertetik meg a próféta, ha az Úr küldötte-é azt valóban?”


Amit erről az Igéről el szoktunk mondani: Az Isten által küldött próféta egyik ismérve, hogy az általa jövendölt eseményeknek, csodáknak teljesedni kell.

Ez igaz, csakhogy amiről kevésbé beszélünk, az „AKKOR”, azaz amikor beteljesedik, csak „AKKOR”, tehát csak utólag derül ki, hogy az illető igaz, vagy hamis próféta-e. És ez, ami az én szempontomból sorsdöntő lehet.

Mert, ha elfogadom egy próféta szavait, elkezdem követni, elkezdek úgy élni, ahogy ő tanít, aztán „AKKOR”, a végén kiderül, hogy hamis volt az egész, „AKKOR” félő, hogy már nem lesz időm változtatni és elvesztem.

A kérdés; hogyan tudom kivédeni, hogy ne „AKKOR” döbbenjek rá, hogy rossz lóra tettem?

Jeremiás történetében a következő választ találtam:

Az akkori hamis prófétához, Hanániáshoz hasonlóan ma is sokan látványos, érzelmekre ható csodás dolgokat ígérnek és tesznek, melyekkel könnyen elvarázsolják azokat, akiknek csak a látszat, a látvány, a virtuális valóság számít.

Azokat, akik a jeleket lesik, az időt számolgatják, másokat bírálgatnak, de az életük, az indulataik megváltoztatását szorgalmazó Jeremiást elvetik.

Mai Igénk üzenete: az „AKKOR” döbbenetét csak úgy tudod elkerülni, ha MOST megérted és megéled a bibliai próféciák célját: EGY MEGVÁLTOZOTT ÉLET-et.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet