A mennyei feljegyzésről

"De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben." 
Lukács 10:20

Jézus egy alkalommal elküldte maga előtt sok tanítványát olyan városokba és falvakba, ahová menni készült. Felkészítette őket a feladatra, megbízta őket, hogy hirdessék Isten országát, gyógyítsák a betegeket, és űzzék ki az embereket uraló ördögöket, és felruházta őket a feladat elvégzéséhez szükséges hatalommal. 

Amikor a kiküldött tanítványok visszaérkeztek Krisztushoz, örömmel újságolták: Uram, még az ördögök is engedelmeskednek nekünk a te nevedre! (Lk 10:17) Hasonló örömöt éltek át, mint mi, amikor azt tesszük, amit Isten mond, és azt vesszük észre, hogy jé, a dolgok működnek. Mert amikor engedelmeskedni kezdünk Isten tanácsainak, melyeket mindannyian olvashatunk és megérthetünk a Bibliából, azt vesszük észre, hogy életünk kezd egyenesbe jönni. Helytelen életmódból fakadó betegségeink enyhülnek vagy elmúlnak, emberi kapcsolataink egyre kiegyensúlyozottabbak lesznek, zűrzavaros napjaink kezdenek átláthatóvá és örömtelivé válni, és más hasonló „csodák” történnek velünk. Az isteni hatalom tapasztalhatóan munkálkodni kezd bennünk. S ez örömmel tölt be minket, mint a tanítványokat is, amikor azt tapasztalták, hogy Isten ereje csodákat tett általuk. 

Jézus azonban azt mondta, hogy „inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben”. Nem rossz, ha csodák történnek az életünkben, ha megtapasztaljuk Isten helyreállító kegyelmét, de ezek csak külső jelek. Látható jelei annak, ami a lényeg: hogy megmentő kapcsolatban vagyunk Krisztussal. A nevünk fel van írva a mennyben, az élet könyvében. Istenhez tartozunk. Örökéletünk van. Azért fontos, hogy erre összpontosítsunk, hogy erre támaszkodjon a hitünk, mert a hívők életét sem mindig kísérik csodák. Sőt, a Megváltó figyelmeztetett arra, hogy különösen az idők végéhez közeledve lesznek hamis csodák is. Ha azonban függetleníteni tudjuk magunkat attól, ami körülöttünk, vagy velünk történik, és a hitünk a Krisztussal való bensőséges kapcsolatunkra támaszkodik, akkor biztonságos, szilárd alapon áll a hitünk. Jusson eszünkbe a nehéz időszakokban is, hogy a nevünk fel van írva a mennyben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet