Isten tekintete

"Mert az Úr szeme az igazakon van, és füle az ő könyörgésükre figyel, az Úr arca pedig a gonosztevők ellen fordul."
1 Péter 3:12

Miután Péter apostol tanácsolta és a jó cselekvésére intette keresztény testvéreit a levelében egy indoklást fűz ahhoz, miért is legyenek mindannyian együtt érzők, irgalmasak, kegyesek, még a rosszért is jóval fizetők. (8-11 vers) Az indok egyszerűen fogalmazva így hangzik: Isten mindannyiunkat figyel és úgy viszonyul hozzánk, ahogy mi viszonyulunk másokhoz.

Ha igaz embert lát, akkor annak imáját kérdéseit meghallgatja, mint szövetségesére tekint. A Biblia szerint az az igaz ember, aki jól bánik embertársaival. Az Újszövetségben Jézus több példázatot is elmondott ezzel kapcsolatban. A jó szolga gondoskodik társairól, ellátja őket minden jóval és nem bánt senkit sem (Mt 24:45-51); mivel tudja, hogy neki is sokat engedtek már el és sokszor megbocsátottak, ő is kész kegyelmet gyakorolni másokon. Nem szigorú és nem kegyetlen. (Mt 18:23-35) Igaz ember az, aki igyekszik mindvégig kapcsolatban maradni vele, megőrzi azt a világosságot, amit Tőle kapott és aszerint él. (Mt 25:1-13) És még sorolhatnánk, de a lényeg, hogy az igaz ember úgy bánik másokkal, mintha ők lennének Krisztus! (Mt 25:31-46)

Jó nekünk, ha az Úr szemei és fülei figyelnek ránk, de jaj nekünk, ha orcájával fordul mifelénk. Az Ige szerint az Ő arca emésztő tűz minden embernek. (2Móz 25:37) Leginkább mindazoknak az, akik népének ellenségei, akik nem az igazság szerint járnak és ezért gonoszul bánnak társaikkal. (5Móz 9:3)

Ha szeretnéd, hogy Isten figyeljen rád. Ha azt akarod, hogy meghallja kéréseidet légy igaz ember! Bánj úgy másokkal, mintha ők lennének Jézus Krisztus. Mit tennél akkor velük?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet