Ne feledd el!

„Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg.”

Nem tudom ezt a bibliai szakaszt anélkül olvasni, hogy a fülemben ne csengene egy dallam. Megzenésítették (megszámlálhatatlanul sokadjára) ennek a zsoltárnak az első három versét egy nagyon egyszerű, fülbemászó, ám kissé búsabb dallammal. Nekem ezzel együtt, vagy pont ezért, ez a kedvenc feldolgozásom. 

Mert nem mindig olyan könnyű és vidám dolog áldani a Mindenhatót. Vannak élethelyzetek, amikor különösen nehéz meglátni és néven nevezni a jó dolgokat, felsorolni az ajándékokat, a pozitív tapasztalatokat. 

Ma pont erre szeretné Isten felhívni a figyelmedet. Hogy ne feledd el! Ne feledd a jót akkor sem, amikor próbára tesz az élet. Akkor sem, amikor szívednek túl nagy részét tölti be a gyász. Ne feledd, mennyi jót tett veled Isten! Keresd ezeket a pillanatokat, gondold végig a mögötted álló időszakot, vagy épp azt, amiben vagy, és keresd Isten kezenyomát! 

Tudom, közhelyesnek hangzik, de tényleg ott van a Jó a legkeményebb tapasztalatokban is. Kihívás meglátni, de megéri. Ha mást éppen nem is tudsz felsorolni, Isten jelenléte akkor sem hagyott magadra, és már ez éppen elég a hálához. 

Ő ott van veled a legmegrázóbb pillanatokban, akkor, amikor úgy érzed, darabjaira hullik szét körülötted minden, és egy örökkévalóság is kevés lenne ahhoz, hogy újból összerakd a törmeléket. Ő nem hagy magadra. És már megbocsátott, megváltotta életedet, az öröklét el van rejtve nála. A feltámadás, a teljes gyógyulás, a válasz minden egyes kérdésedre.

Hát ne feledd el mindazt, amit érted tett és tesz nap mint nap! Járj nyitott szemmel, keresd mindazt, ami mutatja neked Isten óvó jelenlétét! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet