Bizonyságok gyűrűjében

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.”
Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet:
Tavaly június óta járok futni kisebb nagyobb rendszertelenséggel. Az első százméterek még könnyen teljesíthetőek voltak, de hamar zihálni kezdtem majd meg kellett álljak pihenni. Rájöttem, ahhoz, hogy folyamatosan tudjak futni 5 km-t kitartónak és állhatatosnak kell lennem. Azért volt nagyon nehéz az elején, mert egy 12 kg-os hátizsákot cipeltem, nemcsak a hátamon J
Még mindig van néhány kg, de folyamatosan tudom leadni a rám nehezedő terhet. Csak azok képesek letenni a terheket, akik kitartóak és céltudatosak. Nagyon sok emberi kapcsolat éppen azért siklik félre, mert nem képesek megbocsátani egymásnak
Álljunk ellen minden bennünket megkörnyékező bűnnek:
A szó eredeti jelentését tekintve inkább azt mondhatnánk, hogy behálózó. Mintha egy rovar belekeveredni egy pókhálóba. Tudjuk, hogy ebből számára nincs menekülés. Ilyen alattomosan jelentkezik a bűn. Először csábítónak, majd végleg magához ragaszt és nincs menekvés.
Állhatatosan fussuk végig azt a pályát, amelyen elindultunk:
Néha még az ifjúság is elfárad, de a hívőnek ki kell tartani. A futásban az első holtpontom a 25. percnél érkezik el. Ez az első pillanat, amikor úgy érzem, köszönöm szépen nekem ennyi éppen elég. A második pedig 50-nél. Ha ezeken túl jutok, akkor tudok még szaladni minimum még egyszer ennyit (tovább még sosem próbáltam J).
Ha látjuk a célt és felnézünk Jézusra, akkor nem fáradunk el, akkor nem adjuk fel az utat. Máskülönben annyi fárasztó tényező van, és könnyen azt mondjuk: Na most nekem ennyi éppen elég, kiszállok. De kitartással elérhetőek a legnagyobb álmok is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet