Látni a Láthatatlant

„Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.”

A közelmúltban láttam egy megindító videót, melyben színvak embereket, és a reakciójukat mutatták, miután ajándékba kaptak egy speciális szemüveget, mellyel képesek színesen látni a világot. Szinte egytől-egyig elsírta magát örömében minden megajándékozott, hogy végre láthatja a számára láthatatlant. Az őszi erdő színeit, gyermekének arcát, a körülötte lévő világot. 

Istent közülünk még senki nem látta eddig szemtől szemben. Mindannyian alkotunk egy képet róla, hogy milyennek képzeljük el, de azt, hogy hogyan is néz ki a Mindenható, egyikünk sem tudja. 

A Bibliából, és a leghangsúlyosabban Jézus Krisztus életén keresztül elénk tárul a valóságos, csodálatos kép Istenről, de még „most tükör által homályosan látunk” (1Kor 13:12). Eljön majd a „színről színre” ideje is, ám addig még várnunk kell.

Amíg pedig várakozunk, Isten a ma reggeli igében egy nemes feladatra hív minket. Vigyük tovább azt, amit Jézus megkezdett ezen a földön, mutassuk be, tegyük láthatóvá a Láthatatlant! Fogadjuk be Őt a szívünkbe, és adjuk tovább a Tőle kapott szeretetet! Forduljunk egymás felé tisztelettel, megbecsüléssel! Szeressük oly módon a másikat, ahogyan azt ő a leginkább érzi, ahogy az Úr szeret minket! Közvetítsük az ő szeretetét mások felé, hogy így váljon láthatóvá a Láthatatlan. 

Legyünk eszközök az Ő kezében, akiken keresztül másoknak bemutatkozhat, mások világát megszépítheti, reményt adva a nehézségek közepette. Legyünk mások számára az a szemüveg, akik által megtapasztalhatják, hogy az élet sokkal több, mint ahogy az első ránézésre látszik. Az élet sokkal több Istennel a szívedben. Legyen bennünk, a tetteinken, szavainkon keresztül látható Isten, a szeretet! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet