Ott a te helyed!

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?”

Ház vagy lakás? Saját vagy albérlet? Faluban, városban, külvárosban, megyeszékhelyen, fővárosban? Panel vagy tégla? Esetleg könnyűszerkezetes? Építkezni, kulcsrakészet venni vagy felújítani? Mennyi az önerő, mennyi a hitel? Emeletes vagy földszintes? Van lift? Ahogy felnő az ember gyermeke, úgy kúsznak bele fokozatosan egyre többször életébe ezek a kérdések. A sort pedig sokáig lehetne folytatni.

Jó érzés otthont találni, jó érzés berendezkedni valahol, vendégeket fogadni, élni a mindennapokat, emlékeket gyűjteni. Jó dolog hazatérni egy fáradt nap vagy egy hosszú utazás után, és kizárni egy kicsit a külvilág zaját. 

Isten ma reggelre egy csodálatos üzenetet tartogatott a számodra. Van egy otthon, amit Ő készített neked. Egy hely az Ő országában, ami a tiéd. Nem kell hozzá súlyos milliókat kifizetned, vagy hitelt felvenned, amit évtizedeken keresztül törlesztesz majd egy pénzintézetnek. Nem kell attól félned, hogy nem megfelelő minőségű az építmény, mert a kivitelezők kispórolták belőle az építőanyagot. 

Tökéletes lesz, mert maga  Isten készíti neked. Krisztus vére a biztosíték arra, hogy ez valóság. És nincsen apróbetűs rész. Csak meg kell hoznod mellette a döntést. A kérdésben, hogy kit választasz, ki lesz mától az Istened, mellette kell letenned a voksodat. Amellett, aki a mennyet hagyta ott érted, mert nem volt számára igazán otthon nélküled. Amellett kell döntened, Aki éhezett, fázott, nélkülözött, Akinek itt a földön már a születése pillanatában sem volt méltó hely, ahol fejét álomra hajthatta, Aki meghalt és feltámadt azért, hogy te örökké élhess az Ő tökéletes világában Vele. 

Ő szeret téged. Mindenkinél jobban. Hát higgy Benne! Kapaszkodj szavába, és ne halogasd a döntést! Válaszd Krisztust, a Megváltót, az Életet, és otthonod van az Ő országában! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia