Legyetek erősek!

„Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.


Legalább 10 perc bemelegítés után jöhet a testedzés. Mennyi időre van szükségünk, hogy felkészüljünk egy olyan harcra, ahol az ördög az ellenség, és olyan eszközöket használ, amelyek nincsenek rögzítve a játékszabályban.  Rögvest adódik a kérdés: „Miért kell nekem ebben a harcban részt venni?” –Sajnos elkerülhetetlen, hogy csak nézőként vegyünk részt. Isten és a Sátán közötti nagy küzdelem színpada a Föld, és értünk folyik a küzdelem és már nincs sok idő a felkészülésre! De még nem késő! 

Krisztus kereszthalálával legyőzte a bűnt és feltámadásával végleg megpecsételte az ördög sorsát, amely számára a végső pusztulást hozza majd, de addig is, mint ordító oroszlán jár, és keresi, kit nyelhet el. Kissé riasztónak tűnik ez a kép, de bármilyen furcsán is hangzik, a rossz realitása hozza közelebb hozzánk Isten országát. Tudnunk kell azokról a dolgokról, amelyek a világunkban folynak, háborúk, éhínségek, önszeretet, stb... Jézus csak ennyi mond róla: „Vigyázat, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!” Felismerve azokat a jeleket, amikről Jézus beszél, tudatosítja bennünk azt, hogy fel kell készülnünk. Meg kell erősödnünk. Edzenünk kell a lelkünket és az értelmünket is. A tiszta elme következménye a józan, kiegyensúlyozott gondolkodás.


Megerősödni az Úrban és az Ő erejében. Szuper erő, fantasy, mesehősök? Nem is lehetne kívánni többet attól, minthogy az Ő ereje legyen a mienk is. Ez nem akármilyen elképzelt hihetetlen erő. Ez teremtő erő, aminek a forrása a szeretet. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet