Örömre forduló szomorúság

“Bizony, bizony, mondom nektek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul.” 
János 16:20

Ez az ige Jézus ígérete, ami nem éppen úgy kezdődik mint egy boldog üzenet, mégis rejt örömhírt számunkra. A következőkben ezt próbáljuk majd kibogarászni.

Képzeljük el a helyzetet: Jézus beszélget a tanítványaival, és közli velük hogy hamarosan már nem lesz köztük. A tanítványok értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen ők nem így képzelték ezt el, és kérdezgetik egymást, majd Jézust, hogy mégis hogy érti ezt az egészet. Erre válaszol Ő ezzel a mondattal: “Bizony, bizony, mondom nektek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul.”

Tudja azt, hogy a tanítványok előtt egy olyan időszak áll, ami kihívásokkal teli. Tudja azt, hogy amikor elmegy, kétségbe fognak esni, és megrendül a hitük, és nem akar nekik hazudni. Lesz nehéz időszak. Lesz olyan amikor már csak egy hajszál választja őket el attól, hogy hátat fordítsanak a mesterüknek.

A Biblia legszebb részei a “de” részek. Jézus azt ígéri, hogy bármekkora súly is fog nehezedni a tanítványai vállára, egyszer vége lesz. Egyszer elmúlik, és örömre változik a szenvedés.

Ez az üzenet nem változott máig sem. Jézus sosem vonta vissza, és nem másította meg ezeket a szavakat, hanem nekünk is ezt üzeni. Amikor Istenben hisz az ember, akkor bolondot csinálhat magából. Bármennyire is jó lehet valaki, mindig lesz olyan, aki örül a szenvedésének. A világ nem változott kétezer év alatt, ezért az üzenet sem változott meg. Bármekkora szomorúság is nyomja a lelkünket, továbbra is ugyanazt mondja Isten.

Legyen a lelkeden bármilyen súly, bármilyen nehézség, munkahelyi, magánéleti, vagy akármi más, Isten üzenete ez: “Ennek vége lesz, és Velem örülni fogsz.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet