Igazságos ítélet

"Az elnyomottak menedéke az ÚR, menedék a nyomorúság idején."

Hol van az igazság? Létezik-e igazság? „Nincs igazság a földön” – hangzik a válasz sokak részéről. Számtalan ezt igazoló példát tudnánk sorolni: hátrányos helyzetben élők sorsa, az értékek újra értelmezése, silány dolgok utáni vágyakozás/tisztelet, a szabadság fogalma (a gép győzelme az emberiség felett). Nem szabad elveszítenünk a hitet és a reményt abban, hogy -bár a mi igazságérzetünk és mércénk máshogy működik-, az Isten az, aki mindenről tud, és előtte nincs olyan hamis állítás, vagy téves hit, amely elrejtett lenne előtte. Ő nála van az igazság, és ezek a gondolatok is csak arra serkentenek, hogy forduljunk vissza a gyökerekhez, amelyet az ember a Szentírásban találhat meg. Az élet zsinórmértéke és eligazítója a Biblia.

A menedék egy olyan hely, ahol maximális a biztonságérzet. Ha az ember a legnagyobb biztonságban szeretné megőrizni életét, akkor nem éri be félmegoldásokkal. Többet akar. A legbiztonságosabbat!

Nála biztonságban vagyunk, bármi is vegyen körül. Jó Nála megpihenni, menedéket lelni. Azt szeretné, ha nála is maradnánk, és nem csak a nehéz körülmények miatt, vagy közben menekülnénk hozzá, hanem úgy gondolnánk rá, akár a biztonságos otthonra. Ne csak rövid ideig szánjuk rá magunkat arra, hogy biztonságban időzünk, aztán tovább állunk, hanem lássuk meg azt, hogy Krisztus azt szeretné, ha mindvégig vele maradnánk. Arra hív ma is, hogy ismerjük meg jóságát, szeretetét és forduljunk hozzá bizalommal. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia