Szemüveget a bírónak!

„Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben!”
Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5:12-13 

Az adventi várakozás heteit élve, év vége felé közeledve vegyes érzések tolonganak a szívedben. Egyrészt teljesen kifáradtál, és legjobban azt szeretnéd, hogy az év végével a téged nyomasztó problémáknak is vége legyen. Valamint az se lenne rossz, ha átlépve az új esztendőbe, varázsütés-szerűen elmúlna rólad ez a kipihenhetetlen kimerültség, és úgy indulhatnál neki az előtted álló útnak, mint aki két hónapot nyaralt egy nem túl sűrűn lakott szigeten. 

Ingerlékenyebb vagy és nem okoz gondot számodra, hogy meglásd a dolgok negatív oldalát. Ugyanakkor érzed azt is, hogy ez egy különleges időszak, vágysz a szeretet, megbecsülés, elismerés után, és másokat is jó lenne megajándékozni azzal, hogy kifejezed irántuk szavak és tettek által azt, amit a szívnek is éreznie kellene. 

Ma reggel Isten egy különleges kéréssel fordul hozzád. Minden fáradtság és benned dúló vihar ellenére vedd észre azokat, akiket a vezetés felelősségével áldott meg az Úr, azzal hogy azt a közösséget kormányozzák, amibe te is beletartozol. 

Igen, ők is emberek. Követnek el hibákat, amiket könnyű észrevenni, mert ahol te helyet foglalsz, onnan egészen más megvilágításból szemlélheted a dolgokat. Nem nehéz meglátni a kevésbé előnyös tulajdonságaikat sem, hiszen ott vannak elől, a célkeresztben. 

Ma reggel Isten azt kéri tőled, hogy becsüld meg ezeket az embereket! Imádkozz értük, legyél hozzájuk őszinte. Krisztus szeretetével őszinte. Vedd észre mindazt a jót, amiben általuk részesített téged a Mindenható, és légy hálás. 


Ma ne állj be a lelátók mindent mindenkinél jobban tudó szurkolótáborába, akkor se, ha ez a könnyebbik út! Ma adj egy esélyt, hogy az éremnek több oldala is létezhet! Ma fordulj szeretettel és megbecsüléssel vezetőid felé. És vidd el ezt a jó szokást az adventi időszakon is túlra! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia