Tudd, hova tartozol!

„Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket.”
Pál levele a filippiekhez 3:20-21 

Le se tagadhatnád, hogy a miénk vagy. Az arcvonásaidra sokan azt mondják, tiszta apja (akik csak az ő felmenőit ismerik). De a gesztusaid is, ahogy nyújtózkodsz, ahogy az ultrahangos felvételen túrtad a szemed, ahogy dobálod magad húsz percet még elalvás előtt, hogy megtaláld végre a kenyelmes pózt... akárcsak apuci. Aztán ahogy szeretsz a kezükhöz bújni, csípkedni a könyökünket, ahogy nem hagysz senkit aludni magad körül, amikora te már épp felébredtél... Ezt meg tőlem örökölted. 

Külsőleg-belsőleg látszik rajtad, hogy hozzánk tartozol, és ragaszkodsz is a szüleidhez erőnek erejével. Szeretsz mindkettőnket magad mellett tudni, és nagyon jól ismered, kik alkotják a családodat. Kötődsz a nagyszülőkhöz, nagynénikhez és a nagybátyádhoz, és izgatottan várod, hogy megérkezzen az, aki nálad is kisebb lesz. 

Tudod, hogy hova tartozol, hogy hozzánk tartozol. 

Irígylésre méltó ez az identitástudatod. Nekem is szükségem van erre. Hogy mindig tisztában legyek azzal, hova is tartozom. Hogy Isten gyermeke vagyok, akit Ő nagyon szeret. Akiért odaadott mindent, hogy megmentse. Akivel egy örökkévalóságot akar eltölteni. Hogy tudjam, az én helyem mellette van, és az a dolgom, hogy Őt kövessen, hogy igazán be tudjam mutatni neked Istent. Azt az Istent, akitől nem kell félni, aki elfogad, aki megbocsát, aki tiszteletben tartja a döntésedet, aki visszajön értünk. 


Ma azért imádkozom, hogy át tudjam adni neked ezt. Hogy tudd, hol van igazán a te helyed. Isten országában. Velünk együtt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet