Akitől nem kell félned

„Kőszikla ő, tetteiben tökéletes, mert igazságos minden útja. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő.”
Mózes ötödik könyve 32:4 

Az utóbbi hetekben Hollywoodban és kishazánkban is kirobbant zaklatási botrányoktól hangos a sajtó. Megrázó történeteket osztottak meg híres színésznők, művésznők, és lavinát indítottak el, melynek hatására sokan hallatták hangjukat (nők és férfiak egyaránt) arról, amikor valaki velük szemben átlépte a határt, kihasználta őket, a testüket, amikor nem voltak egyebek, csupán egy tárgy a másik számára, aki hatalmat gyakorolt felettük. 

Jó, hogy sokan megtörték a csendet, jó, hogy végre beszélünk erről, és remélem, elindulunk a változás útján is. Viszont az is igaz, hogy nagyon nyomasztó olvasni ezeket az eseteket. És ami a személyes történeteknél is megrázóbb, hogy sokan még mindig az áldozatokat hibáztatják. 

A Biblia nem beszél Isten neméről. Férfi lenne vagy nő? Vagy akár egyik sem? Viszont én csak férfiként tudom elképzelni. Olvastam olyan könyvet, ahol mindig a főhős szükségleteinek megfelelő alakban jelent meg (nőként és férfiként is), és nagyon is elfogadható volt számomra ez az elképzelés, de az én fejemben még mindig férfi az istenkép. 

Viszont arról beszél a Szentírás, hogy milyen más tulajdonságokkal rendelkezik Isten. A mai üzenete pedig nagyon is aktuális. 

Ma reggel a Biblia Istene, a Mindenható megáll előtted, és hív, hogy ismerd meg Őt! Tőle nem kell félned, Ő egyenes, tökéletes, és igazságos. Nem csúsztat, nincs nála hátrányos megkülönböztetés. 

Istennek elvei vannak, törvénye, amihez Ő tarja magát. Nem használ ki, nem lépi túl a határokat, nem él vissza a hatalmával. Nem kell félned, hogy az áldozata leszel, és aztán szépen eltussolja az ügyet, mintha meg sem történt volna. Nem fogja a felelősséget rád hárítani. Ő tudja, ki az áldozat. 

Ma reggel a Biblia Istene szeretne lehajolni hozzád, és bekötözni a sebeidet. Azokat, amiket mások ejtettek rajtad. Azok, akik kihasználtak, akik nem tisztelték benned az embert, a nőt, a férfit, akik szemében csak egy eszköz voltál a sajat vágyaik kiéléséhez. Ma reggel Ő gyógyulást akar neked adni, és jól tudja, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. De Ő türelmes. Szeretne újra szabadnak látni téged, boldognak, bizalommal telinek.

Adj neki egy esélyt! Fogd meg feléd nyújtott kezét, és éld át, milyen az igazi Isten! Akitől nem kell félned. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet