Öröm, amit nem lehet elvenni

"Ti is most ugyan szomorkodtok, de majd viszontlátlak titeket: akkor örülni fog szívetek és örömötöket senki sem veszi el többé tőletek." 
János 16,22

A tanítványok nem értettek meg mindent Jézus szavaiból, de amit megértettek, az elszomorította őket. A jövő sötétnek és félelmetesnek tűnt Jézus jelenléte nélkül. Valami egészen mást vártak attól az utolsó jeruzsálemi úttól, s az újbóli találkozás reménységét eltakarta előlük a csalódottság, és a Krisztus haláláról szóló fájdalmas üzenet. Át kellett menniük a gyötrelmes, keserű tapasztalatokon, el kellett engedniük nagyratörő várakozásaikat. Mindezek végén mégis olyan örömöt nyertek, amit semmilyen körülmény nem tudott többé elrabolni tőlük. Krisztus feltámadásának tapasztalatával sokkal többet nyertek, mint amit korábban elképzelni tudtak volna. 

Nem szívesen mondunk le dédelgetett vágyainkról, terveinkről, pedig sokszor ezek akadályozzák meg azt, hogy elfogadjuk azt, amivel Isten akar megajándékozni bennünket. Isten néha kénytelen zsákutcába vezetni bennünket, s összetörni reménységünket, mert csak így tud elvezetni bennünket önmagához, ahhoz, hogy egyedül benne keressük a reménységet és vigasztalást.

Legyen áldott a napod, s örülj Isten ígéreteinek, hiszen Krisztus feltámadt, s találkozhatsz vele!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet