Figyelmeztetés!

„...Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!”
Máté evangéliuma 24. fejezet 24. verse


Ha tudnánk, hogy a miniszterelnök ma délután 5 órakor a lakásunkba érkeznénk, hogyan várnánk? Az egész házat kitakarítanánk, a nagytakarítás ideje lenne ez. Az összes ablakot lemosnánk a szőnyeget, kitakarítanánk, az asszonyok megfőznék a finomabbnál finomabb ételeket természetesen több fogásosat. A férfiak a kertet rendezgetnék, a kerti ülűgarnitúrát, vagy éppen a kerítést vagy az ajtót festené le, hogy mire jön miniszter, mindent a legtökéletesebben találjon (ne legyünk ebben a miniszteri kérdésben érzelmeinktől vezéreltek).

Ahogyan a vendéget várjuk és készülünk ahhoz hasonlóan kell az Urat várni! Várni úgy, hogy konkrétan nem tudjuk, hogy mikor jön el. Tehát az időpont kérdéses, de az eljövetele viszont tény.


Ha valamilyen változást élünk át, akkor előbb vagy utóbb hozzá simulunk a bennünket érő változáshoz. Ha meglátjuk Jézust eljönni nem lesz mihez idomulni, mert azt az előtt kell megtenni, mielőtt még visszajönne. Talán ez egyeseknek kicsit furcsán hangzik. Hogy is tudnék valamihez alkalmazkodni, amit még csak nem is ismerek. Azonban szeretném mindenkinek elmondani, hogy tudunk alkalmazkodni Hozzá a saját környezetünkben. Sokat hallottam arról, hogy a keresztény befolyás milyen pozitív hatást gyakorol a környezetükre. Egy valódi keresztény család befolyása nagyon is tetszetős annak, aki kívülről szemléli (és természetesen annak is felüdítő, aki gyakorolja). Ezt a biblia úgy nevezi, hogy legyél fény, legyél világosság a világ számára. Lássák az emberek a jó cselekedeteket, amelyek a mennyi Atyát dicsőítik meg és nem saját magunkat.