Ne félj!



Ne rettenj meg azok előtt, mert közötted van az Úr, a te Istened, nagy és rettenetes Isten!
Mózes ötödik könyve 7. fejezet 21. verse


Érezted már úgy magad, mint aki teljesen egyedül van egy nagy tömegben? Remegett a térded, mikor egy új munkahelyre mentél be, és úgy néztek rád, mint potenciális ellenfélként, aki azért érkezett, hogy a helyedet elfoglalja? Léptél-e be vajon úgy egy templomba vagy egy gyülekezetbe, hogy számkivetettnek érezted magad, mert hoztál egy olyan döntést, ami sok embernek nem tetszik, de tudod, Isten akarata ez?

Amikor a zsidó népet vezette Isten az ígéret földje felé, akkor nagyon kellemetlenül érezhették volna magukat, mert olyan népek birtokolták a földet, amelyek erősebbek voltak a zsidóknál. De az Úr azt mondja, hogy „ne rettenj meg azok előtt.” Azt ígérte az Úr, hogy nem esik semmi bántódásuk, és kiűzi a népeket előlük.

De ennek voltak bizonyos feltételei. Ha a feltételeket betartják, akkor nem maradnak bajban, nem lesz pusztulás a vándorlás történetének vége, hanem öröm, és dicsőség fogja jellemezni. Ez igaz ma is ránk. Nekünk az Isten iránti elköteleződésünket, semmi nem ingathatja meg. Pedig nagyon sok kísértés és csábítás érkezik arra vonatkozóan, hogy minél inkább elpártoljunk az Isten törvényétől. Itt vannak a napi aktualitási kérdések. Tegyük fel magunkban a kérdést: legyek megalkuvó, vagy legyek az Isten törvénye iránt következetes.

Micsoda szavak, megalkuvás… hisz senki sem az. Magáról sosem mondja senki azt, hogy igen én megalkudtam, egyességet kötöttem a békesség kedvéért. Nem számít, hogy sérülnek Isten törvényei, különböző kifogásokkal áltatjuk magunkat, hogy helyesen döntöttünk.
Isten törvénye: mit jelent Isten törvénye? Kedves olvasó, kérlek, válaszold meg a kérdést!!! Mit jelent neked Isten törvénye? Engedelmesség, hűség, hit bátorság?

Bárhol is vagy, új munkahely, új iskola, új környezet, vagy régi gyülekezet, ne rettegj, mert az Isten melletted. Neked azokat kell figyelembe venni, amit az Úr megparancsolt, mert ha az Ő parancsolatait megtartod, a jutalom nem marad el!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia