Csak pozitívan!

„Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!”
Pál levele a filippiekhez 4:8

A döntés a Te kezedben van. Vitatkozhatsz a félig üres - félig tele poháron, vagy megláthatod benne a lehetőséget a felfrissülésre, más felfrissítésére, vagy egy régi népszokás gyakorlására a meglepetés erejével, hogy mosolyt csalj egy barátod arcára. A döntés a Te kezedben van, mit látsz meg a mindennapokban, és milyen üzenetet vonsz le belőlük. Mivel töltöd szabadidődet, milyen emberekkel barátkozol, és mit adsz nekik át. 

A negatív dolgokhoz nem kell sok képzelőerő, mögélátás, hogy észrevedd őket. Ott vannak az orrod előtt, kiabálnak rád minden utcasarokról és újság címlapról. Nem kell ahhoz erőfeszítés, hogy reggel morcosan indulj munkába, ne köszönj a szomszédnak, ne add át a helyed valakinek, akinek szüksége lenne erre, ne dobd vissza az iskola udvarán játszó gyerekeknek a labdát, akik ki tudja, hányadszor rúgták át a kerítésen. Ehhez nem kell tenned semmit, csak nézni mereven magad elé, belesüppedni a saját gondjaidba, mert abból kijutott bőven, és nem törődni a körülötted élőkkel. Ez megy „természetesen”.

Ma reggel Isten arra kér, hogy hozz meg egy különlegesen fontos döntést! Lépj ki a semmittevésből, a komfortos negatívizmusból, a komor arcok világából, és élj pozitívan ezen a Földön! A kihívás egyáltalán nem kicsi, de ettől lehetsz te is a mindennapok hőse. Hát szélesítsd ki a látóteredet, és engedd be a sorok között megbúvó szépségeket! Lásd meg az élet nehézségeiben is a jót, ami a javadat szolgálja! Lásd meg a másik embert, akinek pont a Te mosolyodra van szüksége, és akit ezzel az apró mozdulattal kibillenthetsz morcos magányából, és a mozgalom tagjává tehetsz! 

Nézd a jó dolgokat, keresd őket, és élj úgy, hogy ezeket gyarapíthasd! Lesznek nehéz lépések, de hidd el, megéri ma reggel meghozni ezt a pozitív döntést! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet