Van, Aki nem játszik az érzéseiddel

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól."
János első levele 1:8-9

Évek óta mardos a bűntudat, és nem enged rabságából. Egy dátum, ami álmaidban is visszakísért. Egy nap, amit sehogy sem tudsz elfelejteni. Egy tett, egy rossz döntés, amit annyiszor visszavonnál, de a múlton nem lehet valtoztatni. Egy érzés, amit nem tudsz nem érezni, ami megkeserít minden örömöt az életedben, mert újból és újból felüti fejét, hogy emlékezz, mit tettél azon a bizonyos délutánon. Egy lény, aki semmiképp nem akarja, hogy te valamikor is szabadnak érezd magad bűnöd alól. Egy lény, aki elcsábított, akinek hallgattál hazugságára, és meghoztad azt a végzetes döntést. Te is ettél a tiltott gyümölcsből.

De van egy másik Lény, Aki szeretne feloldozni téged bűnöd alól. Jézus Krisztus, aki a kereszten lefizette bukásod árát, aki felvitte a fára azt a bizonyos dátumot is, aki megbocsát, hogyha kéred, és soha többé nem hozza fel azt a fájó emléket.

Ma reggel azt kéri tőled, hogy vidd elé terhedet, tedd le a kereszt lábánál, bánd meg, amit tettél, bánd meg lázadásodat, hogy elszakadtál tőle, és ennek a szakításnak annyi de annyi rossz következménye lett. Bánd meg, és kérj bocsánatot! Ő arra vár, hogy megadhassa a feloldozást, de ezt neked kell kérned. Ha kéred, megkapod. 

Ő halálosan komolyan gondolja a megbocsátást. Nem játszik az érzéseiddel, nem hiteget azzal, hogy elvette bűnödet, aztán mégsem, és egy verőfényes, boldog napon a fejedhez vágja mindet. Az a másik lény, ne keverd őket össze. Jézus a legnagyobb árat fizette le érted, és amikor ő azt mondja, hogy "Megbocsáttattak a te bűneid", bátran elhiheted.

Hát tanuld meg kérni és elfogadni Isten kegyelmét! Élj az Ő bocsánatának fényében, élj szabadon, és tanulj meg magadnak is megbocsátani!            

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet