Tűz és víz

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.”
Ézsaiás könyve 43:2

Egy fárasztó hét után próbálsz életet lehelni zsibbadt végtagjaidba. Kipihenni még nem tudod, mikor fogod az éjszakázások hosszú sorát. Álmos szemed karikái már egészen berendezkedtek mindennapos arcodon, és sehogy sem akarnak tovatűnni. Ma reggel Isten egy különleges üzenetet küld neked, a küzdő embernek, akit napról napra megpróbál az élet. Néha nehéz talpon maradni, néha már feladnád, de ma itt egy újabb bátorítás.

Ő veled van minden nehézségben. Nem ígérte, hogy a sárga út mindig verőfényes napfényben fog vezetni. Nem ígérte, hogy a lét könnyű lesz és fájdalommentes. Nem ígérte, hogy nem lesz tűz és kiégés határa. Nem mondta egy szóval sem, hogy életed folyói sosem lépnek majd ki a medrükből, és nem próbálják meg elragadni az utolsónak maradt reményt. Nem mondta, hogy a „séta végig a gerincen” tényleg egy könnyed túra lesz. Nem mondta, hogy nem lesz erőltetett néha a menet, és, hogy nem kell megtanulnod úszni. De egyet mondott: hogy Ő sosem hagy el.

Ő veled éli meg mindezt. Veled éli át a veszteségeket, tragédiákat. Veled sír és veled nevet, amikor már kínodban nem tudsz mást tenni. Veled keres, veled bolyong és veled kutatja a biztonságos gázlót. Melletted áll a háborgó tengeren, és megment. Nem biztos, hogy minden egy pillanat alatt elcsendesedik. Nem biztos, hogy egy tapsra kitisztul az ég és szivárványt bont a napsugár. Nem biztos, hogy megvéd a vihartól, de azt tudhatod, hogy megvéd a viharban. Melletted marad és nem hagyja, hogy a tomboló hullámok kárt tegyenek benned. Melletted marad, és a tűz csak a kötelet égeti le a kezedről, de téged nem tesz a porral egyenlővé. Ő megígérte, és Benne bátran megbízhatsz.

Lesznek próbák, nehézségek az előtted álló héten is, de te ne a bajt, hanem a melletted álló Istent nézd! Kapaszkodj Belé, és hidd el az Ő ígéretét! Higgy neki, hogy minden egyes viszontagság között biztosan vezet egészen utad végéig, ahol majd végre találkozhatsz vele. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet