Te vagy az Atyánk




Uram, te vagy a mi Atyánk- hangzik ma reggel az állítás. Isten minden új nap reggelén felírja az égre, hogy egyedül Ő az, aki ismer, törődik velünk és nem politikusok, nem vallási vezetők sőt nem a pénztárcánk vastagsága segít a boldogulásban.

Milyen érdekes ez a gondolat ebben a pénz által befolyásolt világban?! Ősidőktől fogva egyetlen biztos pont az Atya, akit Megváltónknak nevezünk. Nála nincs jobb, nála nincs biztosabb.

Gyakran azonban csak azt látom, ami kézzelfogható, ami megérinthető. Bízom az étel adta energiában, bízom a pénzem értékében (mit vehetek meg belőle), bízom az Alkotmányos jogaimban. De Isten felé kétségeket fogalmazok meg és kutatom a miérteket...

Bárcsak népek, és királyok felett meglátnám a mindent igazgató Istent. Azt, hogy neki sokkal fontosabb, hogy a jövőt biztosítsa számomra, mint ma bizonyos előnyöket. Neki fontosabb az örök életem, mint a mai kényelmem! Mindent azért tesz, hogy majd egyszer ne kelljen többé elválnom tőle. Ne lássam a halált és ne érezzem az erőtlenséget. Ma azon dolgozik, hogy erőssé tegyen és felkészítsen egy szebb és jobb életre.

Megváltó elsősorban és nem boldogulás forrás! Azt hiszem ezt akarta ma nekem is megtanítani, és nektek is, akik ezt olvassátok! Atya és Megváltó az Istened, ha hívj, jöjj és menj vele az úton!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet