Isteni vezetés

„Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!”
Ézsaiás könyve 30:21

Ha tévedtél már el valahol, akkor biztosan rájöttél te is, hogy nem tévedhetetlen sem a térkép, sem a GPS. Volt már, hogy a legrövidebb utat keresve egy folyónál kellett jó nagy kerülővel visszafordulnunk, mert kiderült, hogy csak reggel megy majd a következő komp. Más esetben szintén a rövidebb útról derült ki, hogy a kátyúk és úthibák miatt szinte járhatatlan. A GPS-t használók pedig biztosan átélték már, hogy a szerkezet olyan helyre akarta vezetni, ahol csak szántóföld van, vagy pedig teljesen ésszerűtlen utakon vitte el a célhoz. Ha idegen helyen járunk legbiztosabb, ha olyan vezető segítségét kérjük, aki jól ismeri a környéket és az utak állapotát.

Isten mindig is népe vezetője szeretett volna lenni. Kezdetben szó szerint járt elől a tűz- és felhőoszlopban, de később sem hagyta magára Izraelt. Vezette őket abban hogyan imádhatják őt helyesen, hogyan lehetnek boldogok, egészségesek, hogyan kerülhetik el a szenvedéseket. Később Jézus maga végigjárta az ember rögös útját, ismer minden veszélyt és ismeri a mennybe vezető utat is. Amikor keresztényként Krisztus követése mellett döntünk, akkor egyszerűen bízni kell abban, amit Jézustól tanultunk, mert ahogy Ő mondta, rajta kívül nincs más ÚT!

Az Úr vezet Szentlelke, Igéje, prófétái és emberi eszközein keresztül is. Vigyázzunk azonban, mert az Ellenség mindezeket igyekszik meghamisítani, hogy félrevezessen bennünket. Akadályokat hoz, néha eltereli a figyelmünket, vagy kényelmes, csábítóbb utakat hoz elénk. Nagyon fontos tehát, hogy jól ismerjük Isten hangját, mikor fülünkbe súgja a helyes irányt. Bízzuk rá ma is magunkat, és ne hallgassunk már szóra!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet