Ami körülvesz


Szeretem a sportot, különösen, ha vidámságot és látványosságot is csempész az életünkbe. Ma már sok-sok lehetőség adódik, hogy többféle válfaját kipróbálhassuk.

Mindig csodálattal töltött el a japán nagy „mackók”, a sumozók birkózása. Igazi harcosok küzdelme ez. A lassú erődemonstráció az elején, majd a rajtjelre hirtelen egymásnak feszülő, testsúlyukat meghazudtoló gyors támadások, és az ezek miatt bekövetkező gyors vég, végül az el nem maradható tiszteletadás. A mai védőruháknak köszönhetően, mi átlagos testmérettel bíró emberek is, kipróbálhatjuk ezt a sportot. A védőruha megakadályoz bennünket abban, hogy sérülést okozzunk, vagy elszenvedjünk.

Sok fiú nézi csodálattal a fegyvereket, a különböző technikai újításokat, de mégis kevesen tudják, hogy ma már léteznek olyan modern fegyverek, melyek megóvják a támadó és a védekező felek életét egyszerre. A tudósok kitartó munkájának köszönhetően vannak olyan kézi lőfegyverek és kisebb ágyúk is, amik az acéllövedékek helyett speciális ragasztóhabot lőnek az ellenségre, ami először beborítja azt, majd megszilárdul annyira, hogy a katona képtelen lesz a mozgásra. Érdekessége a habnak, hogy olyan sűrűségű, hogy megóvja az általa beborított személyt a lövedékektől, és a fedett testrészeket a tűztől és a nagy nyomástól is. Így az nem hal meg, de másnak sem okozhat halálos sérülést.

Az életünk néha sokkal veszélyesebb, mint az extrém sportok, vagy akár a háború. A Biblia szerint ön- és közveszélyesek vagyunk, amikor a sötétséget választjuk és bűnöket követünk el. Ártunk vele magunknak és másoknak egyszerre. Kísértve, csábítva lenni rosszabb, mint a lövészárkokban az ellenség csövei előtt állni. Mert az csak a test elpusztításával fenyeget, de a bűn az üdvösségünkre tör, örökre el akar veszejteni bennünket. De legyünk bizakodók, mert a mi védelmünk mindennél jobb! Jobb minden védőfelszerelésnél, jobb a puha szivacsnál, vagy a levegőre keményedő ragasztóhabnál is! A mi védelmünk Isten, aki körülvesz minket és megóv a szabadulás reménységével minden ördögi támadástól.

„Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. (Szela.)”
Zsoltár 32,7

Restás László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia