Hűség minden szinten






„A ki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Luk.16,10.



Sokan arra gondolnak, ha az életükben kapnának valami nagy lehetőséget, bizony jobban kihasználnák, mint egyéb emberek. Gondolataikban, szavaikban mindig ott a kritika, a másik bírálata. Biztos, hogy mindenről és mindenkiről van negatív véleményük…Soha nem lesznek boldogok, mert a jövőtől várják a jobb létet. Miközben reménykednek a szebb életben, megöregednek, és azt veszik észre, hogy mindennek vége. Lehet, hogy egész életükben vártak a felemelkedésre, mégsem jött el! Elszalasztották az értékes pillanatokat, és az élet vonata elszáguldott mellettük…

Ha boldog akarsz lenni, űzd ki életedből az álmodozást! „Oh te rest, meddig fekszel? mikor kelsz fel a te álmodból? Még egy kis álom, még egy kis szunnyadás, még egy kis kéz-összefonás, hogy pihenjek; Így jő el, mint az útonjáró, a te szegénységed, és a te szűkölködésed, mint a paizsos férfiú!”
Használd ki a lehetőségeket, amelyek Isten akaratával megegyeznek. A hívő ember élete a mindennapok kötelességeinek a teljesítésében kell kiteljesednie. Legyen az bármilyen kicsinek tűnő feladat, ha odaadással és hűséggel végzed, Isten megáldja azt! Ne vágyj addig nagyobb dologra, amíg a kicsiben nem állod meg a helyed. Ha viszont nem megalázó neked a legegyszerűbb feladat sem, és úgy végzed, mintha valami hatalmas dolgot kellene megtenned, Isten fel fog magasztalni a maga idejében.

Egyszer egy városban székesegyházat építettek. A munkában sokan részt vettek. Egy nap valaki megkérdezte a dolgozókat: mit csinálnak? Valaki azt mondta, hogy téglát hord, valaki azt, hogy falat rak. Megint más, hogy maltert kavar. Míg végül egy egyszerű ember azt válaszolta: székesegyházat építek!
Ha valaki a kicsiben hűséges, a nagyban is az lesz! Ha a kicsiben hamis, ugyanúgy viselkedne, ha nagy feladattal lenne megbízva. „Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.” I.Pét.5,6.

Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia