Kétezer éves imádság

"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
Máté evangéliuma 6:9-13

Reggel felébredsz, és automatikusan mozdul a szád AZ imára. Este lefekszel, és álmodban is el tudnád mormolni, amit gyerekkorodban tanultál. De belegondoltál valaha is, hogy mit imádkozol? Hogy miért imádkozol? Súlyos szavak hagyják el a szádat, talán sokszor anélkül, hogy értenéd.

A menny Istenéhez imádkozol, aki kezében tartja a világmindenséget. Azt kéred, hogy legyen szent az Ő neve ne csak az angyalok között, hanem a te életedben is. A kezébe teszed az életed azzal, hogy kijelented, "legyen meg a te akaratod", elismered, hogy kettőtök közül ő az okosabb, a bölcsebb. Akármi jön, akármi vár rád, legyen úgy, ahogy Ő akarja. Ha fáj is, vagy ha kimondhatatlan örömet okoz, a vezetés legyen Istené.

Nem azt kéred, hogy jól élj ebben a hónapban is, hanem csak a mai szükségleteid betöltését. Bűneid bocsánatáért könyörögsz, de ez kölcsönös. Isten megbocsát, neked is ugyanezt kell tenned mások és akármennyire nehéz, még önmagad felé is.

Ezzel, a már gyermekkorodban elmondott imával elismered, hogy nem tehetsz semmit a gonosz ellen. Egyedül gyenge vagy, csak Isten segítségével tudsz győzni, és kéred, hogy tartson veled a mindennapok óriásai ellen.

És dicsőséget adsz Istennek. Elismered, hogy minden, amit eddig elértél, Isten ajándéka. Elismered, hogy Ő szabja meg az időket és a törvényt, Ő hoz lehetőségeket az életedben, Ő helyezett oda, ahol végzed a hivatásodat.

Azt kívánom, hogy ma reggel ezt jelentse számodra a Miatyánk, és velem együtt tudj rá Áment mondani!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet