A mindennapok óriásai

„Hiszen te vagy menedékem, erős bástyám az ellenség ellen.”
Zsoltárok könyve 61:4

Nem könnyű hetet hagyok magam után, és ezzel nem vagyok egyedül. Kedves olvasó, aki éppen a géped előtt ülsz, és szeretnél egy lelki „energiaitalt” inni így a nap kezdetén (vagy akármelyik órájában), hogy erőt nyerj hozzá, hogy kibírd, és átélhesd minden percét, amit számodra tartogat – tudom, mögötted sem állnak semmittevéssel, áldott pihenéssel teli, stresszmentes napok. És ekkor elhangzik a közhely, hogy „lásd, ilyen az élet”, „nem tehetsz ellene semmit”…
 
Úton-útfélen a mindennapok óriásai leselkednek ránk, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy legyőzzenek, porig alázzanak, elkeserítsenek vagy az őrületbe kergessenek minket. Tudom, te is jól ismered a magány, a meg-nem-értettség, a fájdalom, fáradtság, kimerültség, kisebbségi-érzet, szorongás, félelem óriásait. Nyomon követik minden lépésünket, és folyamatosan támadnak. A fejünkben zsonganak mondataik, hogy „te nem vagy elég jó”, „nincs senki melletted”, „senki sem fogad el téged”, „már nincs erőd semmihez”. Fegyvereik kifinomultak, és a teljes heti robotmunka alatt és után szinte semmi esélyünk ellenük.
 
A mindennapok óriásai. A legyőzhetetlenek. Ma reggel azonban Istened megálljt parancsol ennek az ördögi körnek. Eddig egyik óriás győzött le a másik után. Egyik után a másiknak lengetted a „fehér zászlót” feladva a küzdelmet, mert már nem bírtad tovább. Ám mától fogva, ha te is úgy akarod, ez a csata más lesz. Nem, nem tűnnek el az óriások, nem is mennek össze törpökké, nem is állnak át a te oldaladra. A csaták ugyanúgy elkezdődnek majd minden nap. Az óriások ugyanúgy támadásba lendülnek, de Isten lesz a menedéked, az erős bástyád, melyet egyetlen óriás sem képes bevenni. A győztesek Győztese áll mától fogva a te oldaladon, ő oltalmaz téged, körbevesz, mint egy bástya, amelyet a legerősebb ágyú sem képes megrengetni.
 
Mától fogva ne nézd az óriásokat. Ott vannak akkor is, ha nem figyelsz rájuk. Te csak nézd a bástyát! Nézd Istent! Figyeld, hogy milyen erős védelemmel vesz körül. Figyeld Őt, és máris győztél. Nézd Istent, és a magány óriása holtan esik össze az ellenség arcvonalában. Figyelj Istenre, és a meg-nem-értettség óriásának kihull a kard a kezéből, mert Valaki veled van. Nézz egyedül Istenre, mert így győzhetsz a mindennapok óriásai felett. Ő a te oldaladon áll!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet