Ne szóval, hanem tettekkel!

„Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.”

Először Zentének, majd Leventének is sikerült. Két beteg kisfiú, akikért összefogott az ország, és összegyűjtött fejenként 700 millió forintot. Hatalmas összeg, és őszintén, én nem hittem benne, hogy lehetséges. Méghozzá kétszer! És nagy részét civilek adták össze. Az egyik közösségi oldalon például létrejött egy licitálós csoport, ahol bárki megtehette felajánlását, akármilyen apró dologgal, és így hozzájárulhatott a kisfiúk gyógyulásához. Így mindenki segíthetett, és nagyon kreatív ötletekkel álltak elő (és a folyamat még mindig tart) az emberek. A cselekvő szeretet csodálatos példája.

Erre kér Isten is ma reggel. Hogy segíts másokon! Keresd, és meg fogod találni a módját, mert Ő vezet, ott van melletted, és megmutatja, hogyan tudod ezt a gyakorlatban megtenni! Imádkozz Hozzá, hogy láttassa meg veled, hol van rád szükség! 

Az nem elég, sőt, sokszor nem is vezet sehova, ha csak beszélsz arról, milyen szörnyű világban élünk. Nem lesz egy parányit sem jobb senkinek, ha csak szavak szintjén fejezed ki, mennyi éhező, beteg, szükségben lévő ember van, hogy milyen nagyok a különbségek, mekkora a szakadék szegény és gazdag között. Nem lesz attól senkinek jobb, ha politikai vitákba ölöd az energiádat, ha csak szidod a rendszert, de nem teszel semmilyen konkrét lépést ezekért a szükségben lévőkért. 

Isten arra kér, hogy cselekedj! Oszd meg, amid van, amit tőle kaptál! Adj az anyagi javaidból, idődből, energiádból! Keresd meg a hozzád legközelebb álló módot, és segíts az embertársaidon! A lehetőségek tárháza végtelen, és nem kell egyedül döntened, Jézus segít, hogy rátalálj a megfelelőkre. Csak tegyél végre pontot a mondataid végére, állj fel a fotelből, és lépj a tettek mezejére! 

Kövesd ezen a téren is Krisztus példáját, aki bár nem tartozott az anyagi javakban bővölködők közé, mégis mindent megtett a körülötte élő emberekért. Gyógyított, jól lakatott, kegyelmet adott, tanított, amerre csak járt. Meglátta az emberek szükségleteit, és szolgálta őket. Élte azt az életet, amire hív ma reggel téged is.

Legyél fény ebben a világban, áraszd másokra Krisztus világosságát! Éld a szeretet életét! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet