Hallgassunk Krisztus szavára!"Krisztus azonban mint Fiú áll a maga háza felett, akinek a háza mi vagyunk, ha a bizalmat és a reménység dicsekvését mindvégig erősen megtartjuk. Azért amint a Szentlélek mondja: Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés napján a pusztában."
Zsidókhoz írt levél 3:6-8

"Csak ma, csak most, csak önöknek!" – szól az ajánlat, hogy megkössünk a soha vissza nem térő üzletet. És bár valahol érzi az ember, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen, akkor sem akarja kihagyni a kínálkozó alkalmat. Az üzleti életben jól tudják az embereket manipulálni azzal, hogy egyoldalúan vonzónak állítanak be valamit, és mielőtt az ember szembesülne a másik oldallal, már döntésre is hívták hiányos információk alapján. Mindez nem más, mint érzelmi zsarolás, átverés.

Vajon Isten is így dolgozik? Dönts ma… ne utasíts el… tanulj az elődeid hibájából… ! Ez nem egy ügynöki, vagy manipulatív meggyőzés. Ez a felhívás Isten kegyelméről szól. Isten azt szeretné, ha egy nappal sem vesztegetnénk el többet az életünkből. Arra vágyik, hogy ránk áraszthassa áldásait, irgalmába fogadjon és egy megváltozott, új életünk legyen. A Szentlélek nemcsak MA szólított meg bennünket. Minden nap keresett, és hívott, döntésre késztetett.

Vannak dolgok viszont, amelyek megkeményítik színünket, és ez nagyon veszélyes állapot. Ezért kér Isten, hogy legyen nyitott a szívünk, és ne keményedjünk meg, mint Izrael népe az elkeseredéskor.

Mi történt az "elkeseredéskor"? Izrael népe már az ígéret földjének határán van. Mögöttük negyven évnyi kemény vándorlás. És most, a célegyenesben újra elkezdenek zúgolódni. Nincs vizük. Mennek Mózeshez és Áronhoz panaszkodni: "Miért hoztátok az ÚR gyülekezetét e pusztába, hogy itt haljunk meg állatainkkal együtt? Miért hoztatok ki minket Egyiptomból…?" (4Móz 20:4-5)

Végül lett vizük, mert Isten fakasztott nekik Mózes által a sziklából, de ez a hely úgy maradt fenn a történelemben, hogy "Ezek Meríbá – azaz a versengés – vizei, ahol perbe szálltak Izráel fiai az ÚRral, de ő megmutatta nekik, hogy szent." (4Móz 20:13)

A zúgolódó, perlekedő embernek kemény a szíve. Aki elfeledkezik Isten hatalmas tetteiről – mint Izrael a negyven évnyi vezetésről – az elkeseredik, elcsügged, és végül könnyen Isten ellen fordul.

Lehet, hogy te is úgy érzed: "nincs vizem, szomjas, tikkadt, fáradt vagyok." Talán elfelejted Isten eddigi tetteit, kisebb-nagyobb csodáit az életedben. Ha elveszítetted bizalmadat és reménységedet: halld meg a Lélek szavát MA. Ez a nap egy lehetőség arra, hogy Istennel járj. A holnap még nem a miénk…

A ki nem mondott szó
A meg nem tett lépés
A meg nem történt találkozás
Az elfelejtett kézfogás
A meg nem értett vallomás
Az elszalasztott alkalom
   Soha nem jön vissza!

Élj a mának!
   De úgy, hogy jövőd is lehessen.
Élj a mában,
   hogy az esélyed meglegyen.