Átmentél! Szabad vagy!

Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.

Hofi Géza, a magyar humor kiemelt alakja egy műsorában azt mondta: "Szabad ember szabad országban azt csinál amit szabad." Mennyire igaza volt. A szabadság egy érdekes dolog. Sokféle lehet, és lehet, hogy neked, kedves olvasóm, és nekem teljesen más elképzelésünk van róla. Lehet, hogy ami számodra szabadság számomra börtön, és fordítva. Na de nézzük is meg mi a nagy betűs Szabadság, amiről az ige beszél.

Szabadság az, ha bármit megtehetsz? Valójában igen. Még rosszat is? - Merülhet fel a kérdés. A válasz egyszerű. Igen. Megteheted, nem teszed jól, és vannak következmények, de szabad vagy. Nem "Hofi szabad", hanem tényleg szabad. Elmagyarázom mit értek ezalatt.

Úgy szoktuk elképzelni Istent, mint egy vizsgáztató tanárt, aki a nagy karfás székében ül, és árgus szemekkel figyeli minden egyes mozdulatod, és amint valamit elrontasz, az bekerül az értékelésbe. Úgy gondolkodunk róla, mint arra a tanárra, aki szeret minden hibát kiemelni. Isten azonban nem ilyen. Kezdjük ott, hogy téged szeret. Számára nem csak egy diák, hanem a gyermeke vagy. Számára fontos vagy. Fontos, hogy boldog legyél. Persze nem örül, ha valamit elrontasz, de nem azért, mert mérges rád, hogy hogy lehetsz ennyire buta. Azért, mert a hibák vagy neked, vagy másoknak szomorúságot fognak okozni. Ő viszont nem a hibákkal akar foglalkozni, hanem az értékeddel, és elárulom, mérhetetlenül értékes vagy számára.

Ohh és majd elfelejtettem. A vizsgát már megírták helyetted, és átmentél. Milyen jó úgy elmenni vizsgázni, hogy az ajtóban közlik veled, hogy nem kell bemenj, mert valaki már 5-ösre felelt helyetted. Jézus már letette helyetted ezt a vizsgát. Szabad vagy. Csak ünnepelj, és örülj!

Ezt jelenti a szabadság. Egyszerű nem? Szabad vagy, mert Jézus szabaddá tett!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima