Az lehetetlen, amit nem akarsz!

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.”

A napokban kisebb körben beszélgetve feltettem az ilyenkor szokásos kérdést: Milyen dolgot fogadtatok meg erre az évre vonatkozóan, milyen terveitek vannak, mit szeretnétek elérni? Ünnepek után kis fogyókúra? Lefutni a maratont? Munkahelyváltás, előléptetés? Új lakás, új autó? Megtanulni egy új nyelvet, szakmát, stb.? Eljutni valami különleges helyre?

De mondhattok magasztosabb célokat is, mint például, hogy idén újra végigolvassátok a Bibliát, hogy többet szolgáltok a gyülekezetben, hogy tudatosan odafigyeltek és több, minőségi időt töltötök a családtagjaitokkal, hogy többet tesztek a környezetetekért. Netán, hogy végre szembenéztek és leszámoltok egy rossz szokásotokkal, hogy növekedtek valamely bibliai erény, szeretet, türelem, adakozás, stb. gyakorlásában.

S mi volt minderre a válasz? Semmi konkrét, csak olyasmi, hogy; Az újévi fogadalom felesleges dolog, amit senki sem tart meg. Majd lesz, ami lesz. A jövőt csak az Úr tudja. Isten kezébe kell letenni ezt is.

Valóban, a jövőt az Úr tudja, de a saját sorsunkat mi alakítjuk. S ha nincs cél, ha nincs terv, ha nem szeretnénk sehova eljutni, fejlődni, ha nem akarunk erőteljesen másokért élni, akkor feleslegesen emlegetjük a mindenre elég krisztusi erőt, mert a semmittevéshez nincs szükség mennyei erőre.

„Ne felejtsd el, hogy magasabb szintet nem érsz el annál, mint amit magad elé tűzöl. Ezért tűzd magasra a célt, és lépésről lépésre, még önmegtagadás, áldozat és keserves erőfeszítés árán is juss el a fejlődés létráján a legfelső fokra! Ne engedd, hogy bármi is utadba álljon! A sors egyetlen ember köré sem szőtt olyan vastag hálót, amelyet tehetetlenül és bizonytalankodva el kellene tűrnie. A mostoha körülmények váltsák ki belőled azt a szilárd elhatározást, hogy leküzdöd a nehézségeket! Egyetlen akadály ledöntése képességet és bátorságot ad újabb akadályok ledöntésére. Céltudatosan menj előre a helyes irányba, és a körülmények segíteni fognak, nem gátolni!

Sóvárogj a Mester megdicsőítésére! Csiszold jellemed minden kedvező vonását! A jellemépítés minden fokán Isten tetszésére kell élned. És ez lehetséges.” (E.G.White: Krisztus példázatai 227.o.)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima