A gyógyító, a gyógyszer és Te

„Tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss.”

Jézusnak sok minden volt a Bibliában, többek között orvos. Számos betegséget gyógyított meg és halottakat támasztott. A közelében élők folyamatosan tanúi lehettek ilyen csodáknak. És a jó hír az, hogy Ő ma is praktizál!

Életünk során jó néhány gyógyszert elszedünk, van aki a természetes gyógymódokat támogatja és van olyan, aki a tudomány által elismert tablettákat részesíti előnyben. Jézus másfajta gyógyszerrel kezel:

1. tűzben izzított arany: Jézus a valódi gazdagságot másban méri, mint mi. Életünk, képességeink, lelkünk és szívünk adják a gazdagságot. Isten arra hívja fel a figyelmünket, hogy gazdagságunkat és értékítéletünket ne a látható dolgokban mérjük, hanem abban, ami Őbenne, bennünk és másokban gyökerezik.

2. fehér ruha: Gucci, Prada, Dolce & Gabbana,  Giorgio Armani – csak néhány a mai luxus márkák közül és a fehér ruha. Van különbség. Isten nem egy luxus márkát ajánl, mert azzal csak a látható gazdagságot emelné. Ő egy fehér ruhát ajánl, amit Ő ad. Az Ő fehér ruhája, amely a vele való közösséget jelképezi. Ez a közösség pedig mentes az ítéletektől, a képmutatástól és a büszkeségtől. Ez a közösség a szeretet közössége.

3. szemgyógyító ír (szemkenőcs): szeretné, hogy láss! Láss a dolgok mögé. Úgy lásd a világot, ahogy Ő látja. Úgy lásd a környezeted, a szomszédod, a munkatársad, ahogy Isten látja őket. És ami még fontosabb, hogy úgy lásd Istent, ahogy Ő valójában van.

Isten szeret gyógyítani. A lényéhez tartozik. Ma téged szeretne meggyógyítani és új életet adni. Légy bátor és fogad el tőle ezt a nagyszerű ajándékot!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima