Egységben az erő!

„Bizony mondom nektek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Mit gondolsz, miről szól a Biblia? Mi a központi mondanivalója? Nagyon röviden úgy lehetne megfogalmazni, hogy „Isten szeret!”. Igen, ezt tudjuk, de ennél bővebben?

Az „Isten szeret!” kijelentése bővített változata nem egyszerű. Ennek a ténynek a leírása, összefoglalása olyan nagy volumenű tudást igényel, amellyel mi emberek még nem rendelkezünk, hiszen, ahogy a Biblia is fogalmaz: „Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten.” (1.Kor.13:12). Vannak ismereteink Istenről, hiszen Jézuson keresztül nagyon sok mindent tapasztalhattunk, ugyanakkor közel sem mindent!

Az egyik ismeret, amelyet Jézus közvetített a tanítványoknak és az evangéliumon keresztül számunkra is az volt, hogy kéréseinket, más szóval imádságainkat megadja a mennyei Atya és többlet erőnek számít, ha ketten vagy többen kérik ugyanazt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy amit csak egyedül kérünk, csendes imában vagy szobánk magányában, azt nem teljesítené, pusztán szerette volna hangsúlyozni, hogy az összefogásnak mekkora ereje van.

Három dolgot tanulhatunk a ma reggeli bibliarészletből: a.) imáink, legyen azok csendesek, magányosak vagy gondolatbeliek, minden esetben meghallgatásra kerülnek. b.) Isten minden esetben ott van a közelben. c.) a közösségben hatalmas erő rejlik és emiatt bátorít a Szentírás is arra, hogy éljünk egységben, legyenek közös céljaink és bátran imádkozzunk együtt.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima