Egyszerűen csak maradj Krisztusé!


"Péter és az apostolok így válaszoltak: Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek. A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti fára függesztve kivégeztetek. Isten őt mint fejedelmet és szabadítót emelte a jobbjára, hogy megtérést és bűnbocsánatot adjon Izráelnek. Mi tanúi vagyunk ezeknek az eseményeknek, és tanúja a Szentlélek, akit azoknak adott Isten, akik engedelmeskednek neki."


Szinte el sem tudjuk képzelni, milyen lehet, ha a hitünkért üldöznek. Előfordulhat egy-két kellemetlenebb szituáció a vallási hovatartozásunk, vagy az abból eredő életmód miatt, de valójában Európában az, hogy Istenben hiszel, nem éppen megvetendő. Ha megnézünk bizonyos keleti országokat, akár börtön, vagy halálbüntetés is sújthatja azokat, akik bármely keresztény felekezethez tartoznak, vagy ne adj Isten Biblia van a tulajdonukban. Azért ennek tükrében itt elég jó a helyzet.

Akármennyire is elfogadott a hitünk alapja, mégis nehéz róla beszélni. Nem azért, mert nem érdekli az embereket Isten, mert hiszem, hogy ez nem igaz, hanem mert nem Istent mutatjuk be, hanem az életmódot, vagy a vallást.

Az apostolok teljesen máshogy jártak el. Jézust mutatták be. A megváltást hirdették a bűn helyett. Istent a nehézségek helyett. Még a megvetés, a börtön kilátása ellenére sem változtatták meg az üzenetüket. Nem kezdték el bizonygatni az igazukat a próféciákkal, miszerint “lám üldöznek minket”, vagy jogokkal. Nem vitatkoztak a támadókkal. Egyszerűen csak bemutatták az Atyát, Jézust, és a Szentlelket.

Amikor valaki meg van győződve az igazáról, azon nem tudsz változtatni. (És nem is kell.) Egy dolgot tehetsz, hogy jót képviselsz a magad részéről, és mi lenne jobb, mint Isten bemutatása. Az Ő jelleme, az Ő szeretete, elfogadása, barátsága?

Ne állj le vitatkozni azokkal, akik meg vannak győződve róla, hogy tévedsz (mert még az is lehet, hogy igaza van)! Egyszerűen csak maradj Krisztusé!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet