Járj Vele, mert Vele jársz a legjobban!


“Az Úr megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az Úr jártodban-keltedben, most és mindenkor.”


Dávid, az üldözött király. Pontosan tudja, hogy milyen érzés, amikor a feje felett összecsapnak a hullámok, amikor a világ épp ellene van. Ismeri az érzést, amikor a nyomában van az ellenség. Tudja milyen, amikor egy hajszálon függ az élete. Tőle a fenti szavakat valahogy el tudom fogadni.

Isten ígéretet tett neki, hogy mellette lesz, és vigyáz rá, és ő bízik benne. Mindent feltenne erre az egyetlen egy lapra, mert ismeri azt, aki tette az ígéretet. Isten barátjának hívja, és nem hiába. Mint barátot üdvözli, és viszonozza azt. Milyen szép is egy ilyen kapcsolat.

Tanulhatunk ebből a bizalomból. Amikor nehéz időszakon megyünk keresztül, amikor épp küzdünk és küszködünk, Isten mellettünk van, és velünk küzd. Persze csak akkor, ha engedjük Bizalmunk lehet benne, mert megígérte, hogy megőriz. Nem azt jelenti, hogy nem lesznek problémák. Még azt sem, hogy nem lesz nehéz. Csak azt, hogy hihetünk benne, hogy ott lesz. Tudhatjuk, hogy a kezében van az életünk, és Ő vigyáz rá.

Bízz az ígéreteiben, mert Ő feladattal bízott meg téged! Járj Istennel, mert Vele jársz a legjobban! Őrizd a szívedben a szeretetét, mert Ő megőrzi az életed!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet