Mit mond az alvó méh? - Zzzz.


“Dávid zsoltára. Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók.”


Magyarország a mai nap ünnepli a méhek napját. A világ apró élőlényeit, akik egyáltalán nem lényegtelenek. Állítólag Einstein mondta,  hogy ha a méhek kipusztulnak, az emberiség csak négy évig marad életben. Bár ez azért kutatások szerint nem ennyire drasztikus, de jó pár finomságoktól megfosztaná a világot a hiányuk. Nem csak a méz, de a kávé és a csokoládé is hamar eltűnne a polcokról.

Isten fantasztikus módon találta ki világunk rendjét. Minden apró létformának meg van a maga jelentőssége. Lehet, hogy számunkra csak zavaró zümmögő lények, de Isten művében fontos szerepet játszanak. A méhek lehetnek bármilyen aprók, mégis életünk meghatározó részét képzik akár közvetve.

Milyen érdekes ahogy Dávid rácsodálkozik a világra. Egy pillanatra körbenéz, és belegondol: Mindaz, ami körülvesz Isten keze munkája, az Ő tulajdona. Bármit is látunk magunk körül, Isten teremtette. Persze nem a betondzsungel felhőkarcolóiról beszélek, de amiből készült, az Isten műve. Isten teremtette a világot, annak szabályait, annak anyagait és lakóit.

Isten műve a világ amiben élsz. Minden ami körülvesz az Ő keze nyomát viseli. Mikor néztél utoljára úgy egy méhre, mint Isten teremtményére? Mikor gondolkoztál azon, hogy a világ minden lénye Isten műve? Mindnek helye van az Ő tervében.

Isten úgy teremtette a világot, hogy minden élet ami benne van fontos. Minden lény Róla árul el valamit. Legyen az egy hatalmas bálna, vagy egy apró méh. Mind Isten műve.

Ne tedd tönkre Isten művét! Csodáld!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet