Csak a mai nap


„De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!"

Minden reggelben benne van az újrakezdés lehetősége. Sokszor megkötöz bennünket a múltunk, vagy szívesen merengünk a jövőnkön, de a valóság az, hogy igazából nekünk csak a ma, csak a most adatott. Milyen nagy kegyelem van abban, hogy az életünket napról napra éljük, a döntéseinket percről percre hozzuk! Elég egy napnak a terhét hordoznunk. Megtanulhatjuk azt a bizalmat, amelyet itt és most kell gyakorolnunk, s magunkévá tehetjük Krisztus tanítását: „Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől… Elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6.34)

Az a tény, hogy felébredtél a mai napra és olvasod e sorokat, azt üzeni neked, hogy nem fogyott el Isten irgalma irántad! Isten ma hív, hogy kapaszkodj bele a kegyelmébe, mert ő nem mondott le rólad, szeret téged, ragaszkodik hozzád. Arra kér, hogy ma járj vele, kövesd tanítását és bízzál benne! Ami tegnap volt, az elmúlt. Ha rosszat tettél, megbánhatod és bocsánatot kérhetsz érte. Nem szükséges, hogy a múltad foglyaként éld a mai napodat. A jövő most kezdődik. Mondd mit akarsz kezdeni az életeddel?

 Legyen áldott a napod!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet