Isten nem használ csalit!


 „Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért. Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.” 

(Jakab levele 1. fejezet 13-15. vers)

Egy ember miután meghal, Szent Péter elé kerül, aki elmondja neki; hogy a szabad akarat tiszteletben tartása alapján, egy rövid bemutató után ő maga döntheti el, hogy a mennyországba, vagy a pokolba kerül majd.

Péter először a mennyországról szóló kisfilmet mutatja be emberünknek. Az emberek hárfáznak, énekelnek, a kertet és az állatokat gondozzák, Bibliát olvasnak, tanulnak, beszélgetnek Jézussal és egymással…

Azután jön a pokol bemutatója: Napsütés, homokos tengerpart, pálmafák, az emberek nyugágyakban koktélokat szürcsölnek, szolgák hordják a finomabbnál finomabb falatokat…

Emberünk mindezek végignézése után Péterhez fordul és azt mondja: Ne haragudj meg Péter, de nekem a Pokol szimpatikusabb, én azt választom. – Rendben. – mondja Péter – legyen, ahogy akarod.

Emberünket egy nagy vasajtó elé vezetik. Az ajtó kinyílik, ahogy belép, már dobják is bele egy forró üstbe. Mellette mindenütt kínzástól gyötrődő emberek kiáltoznak, nyöszörögnek. – De hát nem erről volt szó! – hőbörög emberünk – Hol vannak a pálmafák, a koktél, a…? Az csak reklám – jön a válasz az Ördögtől. 

Az csak a reklám; kísértés, csali, amikor jobbnak és szebbnek mutatkozol, elferdíted a valóságot, azért, hogy befolyásold, megnyerd, a magad oldalára állítsd a másikat. Ez a Sátán módszere: sokat ígér, keveset ad és mindent elvesz.

Ezzel szemben; Jézus világosan elmondta, mi vár itt a földön és fent a mennyben azokra, akik Őt választják. Ő sohasem használt csalit és ma sem él vissza emberi mivoltunk gyengeségével. Nem a megtéveszthető fizikai érzékszerveinken, a kívánságainkon, és az érzelmeinken keresztül szólít meg bennünket. És legfőképp nem szeretné, ha kényszer, vagy csak bizonyos önző érdekek miatt választanánk Őt.

A történet kitalált ugyan, de az üzenete nagyon is igaz: 

Minden nap a valóságban nézzük végig ezt a két bemutató filmet. A Biblia elvei, kérései, szemben az emberi környezet elvárásai, csillogó reklámjai. És döntünk, cselekszünk. Mit és hogyan?

Egy mondás jut végül eszembe: Ha nem akarsz az Ördögtől vásárolni, ne nézegesd a kirakatát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet