Ráhagyatkozás mindenben


"Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet."

Amint látom világunk felfordulását, ahogyan emberek élete egyik napról a másikra gyökeresen és félelmetesen megváltozik, egyre fontosabb számomra a felhívás: „bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” Néha rengeteg elképzelésem van problémáim megoldására, de mindig lesznek nem várt fordulatok, nehézségek. Néha pedig egyetlen megoldást, kiutat sem látok. Egyszerűen nem tudom lemodellezni és így kiszámíthatóvá tenni az életet. 

Milyen nagy segítséget jelent ilyenkor, ha teljes szívből tudok bízni a gondviselő Istenben és Őrá hagyatkozni! Az ígér segítséget, aki kezdettől fogva látja a véget, akit semmi nem ér váratlanul. Annak azonban, hogy valóban tudjon segíteni van egy feltétele: „minden utadon gondolj rá.” Más dolog néha, egy-két dologban figyelembe venni Isten szavát, annyira, amennyiben ez kényelmes számunkra, és más minden dolgunkban figyelni rá és követni a tanácsát. Radikális megtérésre, hívő életre hív. 

Minden utamon figyeljek őrá, keressem a vezetését. Akkor valóban ő fogja irányítani az életemet, és ő biztosítja azt is, hogy minden az üdvösségemet szolgálja.


Legyen áldott a napod, figyelj rá minden utadon!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet